13 Οκτ 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ: ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ


Την επέκταση της υφιστάμενης γραμμής του Προαστιακού στο Τμήμα Ισθμός – Λουτράκι περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πρωτεύουσας. «Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου μας, δικαιώνει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και ικανοποιεί ένα αίτημα των συμπολιτών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γιώργος Γκιώνης.

Στην «Πρόταση Οργάνωσης των Μετακινήσεων στην Αττική στα Πλαίσιο του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου 2020», που δημοσιεύθηκε στον αθηναϊκό Τύπο, και στο κεφάλαιο που αφορά τα νέα έργα του Προαστιακού περιλαμβάνεται η επέκταση της υφιστάμενης γραμμής στο τμήμα Ισθμός – Λουτράκι.

Διαψεύσθηκαν οι «Κασσάνδρες»

«Διεκδικήσαμε αυτό το έργο στο όνομα της ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής στο Λουτράκι. Στο όνομα της αναβάθμισης του τουρισμού και των υποδομών του τόπου μας. Θέλουμε ο νέος Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων να συνδέεται άμεσα με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το λιμάνι του Πειραιά και την Αθήνα» υπογράμμισε ο κ. Γ. Γκιώνης και πρόσθεσε: «αντιμετωπίσαμε την δυσπιστία και την πολεμική μικροπολιτικού χαρακτήρα. Η πρόταση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας ξεκαθαρίζει τα πράγματα και διαψεύδει τις «Κασσάνδρες»: εντάσσει την γραμμή Ισθμός – Λουτράκι στα έργα που θα πρέπει να γίνουν μέχρι το 2020. Πλέον ο Προαστιακός στο Λουτράκι είναι εθνική προτεραιότητα».
«Εμείς», τόνισε ο κ. Γ. Γκιώνης, «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να γίνει το έργο που έχει ανάγκη ο τόπος μας νωρίτερα. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει. Θα κινητοποιήσουμε τον Δήμο και τις υπηρεσίες του, τους συμπολίτες, τους κοινωνικούς φορείς, τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Λουτράκι, ώστε με επιχειρήματα και χωρίς άναρθρες κραυγές, να φέρουμε σύντομα τον προαστιακό στο Λουτράκι».