13 Οκτ 2010

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΜΙΓΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ

Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

 Αδυναμία του ΙΚΑ να καταβάλει το επόμενο διάστημα συντάξεις και Επιδόματα Ανεργίας, μέσω του ΟΑΕΔ : Αποτελεί κιαυτό ένα ενδεχόμενο ! Ο ουρανός φαίνεται φορτωμένος με βαρειά σύννεφα. Και προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία στους συνταξιούχους και στους ανέργους. Στους αληθινούς δηλ., στους σαφείς, στους ευδιάκριτους και ακέραιους πρωταγωνιστές της ζωής
. Στα θύματα των ιθυνόντων της εποχής μας. Σαυτούς τους κουρασμένους απ τις απανωτές, αναπάντεχες εκπλήξεις της τραχειάς καθημερινότητας. Σε όσους η φωτιά σβύνει με μικρές, πεισματάρικες φλόγες στο τέλος. Οι πολιτικές για έλεγχο της εισφοροδιαφυγής και για μείωση των υπερβολικά υψηλών δαπανών υγείας, δεν φέρνουν φαίνεται αποτελέσματα ικανοποιητικά. Ακόμη και η ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ, έχει πενιχρά αποτελέσματα.

Όσο η ύφεση βαθαίνει, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και η ανεργία κλιμακώνεται επικίνδυνα, τα έσοδα από εισφορές  μειώνονται. Η ανάγκη για καταβολή επιδομάτων αυξάνεται. Και η προσπάθεια να κερδίσεις από έναν κόσμο απρόθυμο είναι άπελπις. Οι μειωμένες εισφορές και η περικοπή της δημόσιας χρηματοδότησης ΙΚΑ και ΟΑΕΔ, υπονομεύουν και τη δυνατότητα καταβολής των Επιδομάτων Ανεργίας. Η υποχρηματοδότηση δε, που επιβάλλει το Μνημόνιο, περιορίζουν την ελπίδα για συντάξεις και επιδόματα Ανεργίας.