24 Νοε 2010

Koρινθιακή Αστυνομία:Προτεραιότητα στον ανώνυμο πολίτη

 Του Στέλιου Μάρκελου

 Κορινθιακή μας, Ελληνική Αστυνομία : Συμμέτοχος στη μικρή μας κοινωνία. Συνεργάτης κορυφαίος της τοπικής κοινωνικής τάξης. Δεν διστάζει να ορθώνει το ανάστημα απέναντι στο ηθικό. Στο έντιμο. Στο δίκαιο. Στο νόμιμο. Δρα με συνανθρώπους μας-συμπολίτες, που μάχονται με ευσυνειδησία για την καθημερινή μας ασφάλεια. Για την ποιότητα ζωής μας. Κινείται με αστυνομικούς....
αλλά και με πολιτικό προσωπό, που παλεύουν για την όσο πιο ήρεμη και δημιουργική καθημερινότητά μας.
Αυτή είναι. Αυτή πρέπει να είναι. Ομάδα επαγγελματική η Αστυνομία μας, συνδεδεμένη απόλυτα με την τοπική μας κορινθιακή κοινωνία και με τις χίλιες μύριες παραμέτρους της. Λειτουργεί εκ των πραγμάτων ως αρμός ενότητας και συνέχειας. Παρακολουθεί άγρυπνα κάθε στιγμή τη φτωχή, μικροαστική ζωή μας, που ταλαντεύεται σε κάθε της βήμα, ανάμεσα στη συνείδηση, στα πάθη και στην  πραγματικότητα.
Σήμερα, η Αστυνομία μας αντιμετωπίζει προκλήσεις, που επανακαθορίζουν την αποστολή της. Βαρύνεται όσο ποτέ άλλοτε, με το διεθνές οργανωμένο έγκλημα. Με την εμπορία ανθρώπων. Με τη σκλαβιά της ελευθερίας του πνεύματος. Με την υποταγή των πάντων στη φυλακή της λογικής και των αισθήσεων. Με τις πολλές, βαθειές, δυνατές σκέψεις και συγκινήσεις του μυαλού μας. Με τη λαχτάρα για κάτι που στερηθήκαμε. Για κάτι, που στερούμεθα.  Η  εκπαίδευσή της Αστυνομίας στα σύγχρονα πρότυπα και δεδομένα, εγγυάται την ασφάλεια και του προσωπικού της, αλλά και ημών των πολιτών.