24 Νοε 2010

Μπουγαδονερουλάδες , Της Πόπης ∆ιαµαντάκου



Μου ’πε, σου ’πε, του ’πε...
Από το πρωί ώς το βράδυ φτηνιάρικα κουτσοµπολιά για φτηνιάρικες ψευτοκόντρες γεµίζουν βαριεστηµένες εκποµπές που δεν έχουν πλέον καµία απολύτως έκπληξη να προσφέρουν και καµία απολύτως διαφορά µεταξύ τους
Τι είπε η κριτής Αθηναΐς και έβαλε τα κλάµατα η κρινόµενη Μαριάννα και πώς σχολίασε ο.....

Λιάγκας το γεγονός ότι δεν πήγε η Φιλίνη στο πρωινάδικό του; Είπε ο ίδιος ότι κρατάει µούτρα στο Mega επειδή αποχώρησε από το «Just the two of us» και θεωρεί ότι είναι στηµένο το παιχνίδι. Θα άφηναν τέτοια ευκαιρία στης Μελέτη την εποµένη;

Πρωί πρωί σχολίαζαν τις βαρυσήµαντες δηλώσεις Λιάγκα περί του ζητήµατος. Αλλος πάλι κι αυτός, δυο µέτρα άντρας και αναδεύει µπουγαδόνερα.

Πλην όµως, δεν είναι ο µόνος. Ο εις µετά τον άλλον κύριοι, ωριµούτσικοι µάλιστα, προσχωρούν εις την τηλεοπτικήν µπουγαδονερικήν. ∆ιεκδικούν, δε, κεντρικό ρόλο στο νέο αυτό πεδίο ανδρικής απασχόλησης. Κάτι µεταξύ Τατιάνας (του αλλοτινού ενδόξου µεσηµεριανοκιτρινισµού) και Γεωργίας Βασιλειάδου στο «Η κυρά µας η µαµή». Θεωρείται «είδηση» πλέον η κατινιά. Να είναι η οικονοµική κρίση που τους έχει αλαλιάσει και έχουν χάσει τον ανδρικό προσανατολισµό τους; Ετσι ήταν πάντα; Πάντως τους βλέπεις να κουτσοµπολεύουν για γάµους, για εγκυµοσύνες, να υποδαυλίζουν χαζοβεντετισµούς για να αναπαραχθούν οι ατάκες τους και αποσπάσµατα των εκποµπών τους και δεν το πιστεύεις!

Τι να σκεφτεί κανείς και πώς να δικαιολογήσει αυτό το πανηγύρι της κατινιάς, όπου οι κύριοι έχουν υποσκελίσει ακόµη και τις αλλοτινές πρωτοπόρες στο τηλεκουτσοµπολιό. Τι είπε ο Χαριτάτος για τους Λιαγκαίους και την εγκυµοσύνη της Φαίης και τι αρνήθηκαν να πουν Φαίη και σύζυγος για το ίδιο θέµα. Και πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος τής εν λόγω ψευδοκόντρας ανοίγει νέος µε τον Καραµέρο. Α, όχι, εµείς κουβέντα δεν είπαµε για τα παιδιά και την εγκυµοσύνη. Ελα, όµως, που οι µπουγαδοαναδευτές - πανελίστες θα βρουν την κατάλληλη φράση που θα γεµίσει τον κουβά µε απόνερα! Τι το ‘θελε εκείνο το «δεν θα ‘κανα παιδί για την τηλεθέαση!» που είπε στο µουροκουτσοµπολάδικο του Alter το περασµένο Σαββατοκύριακο! Αναψαν και κόρωσαν τα πάνελ επί διήµερο! Αν δεν ήταν αυτό υπονοούµενο, τι άλλο είναι; Και τι να πούµε για την εµβριθή ενασχόλιση µε το ζεύγος Μανωλιδοαδώνιδος. Εβηξε η Ευγενία, µήπως φτερνίστηκε ο Αδωνις; Οι ίδιες και οι ίδιες ερωτήσεις. Ξανά και ξανά. Μέσα σε δύο εβδοµάδες η οικογένεια Αδώνιδος Γεωργιάδη έκανε την περιοδεία του Star, για παράδειγµα. Κορυφαία θέµατα που αναδείχθηκαν; Τα ίδια που επανέρχονται βασανιστικά στα πρωινοµεσηµεριανάδικα: «Ποιος φοβάται την Ευγενία Μανωλίδου;», «Πάχυνε ή είναι έγκυος;», «Θα κάνει το “Ελλάδα έχεις ταλέντο” ή δενθα το κάνει;». Τόσο, που κοντεύει να γίνει εθνική εµµονή όχι το Μνηµόνιο, αλλά το τηλεοπτικό µέλλον της Ευγενίας και η εγκυµοσύνη της Φαίης.

Αυτό πια δεν είναι τηλεόραση, δεν είναι καν συνοικιακό τηλεκοµµωτήριο, δεν είναι ούτε αισθητική γκαλντεριµιού παλιάς φτωχογειτονιάς. Τα ξεπερνά όλα αυτά. Είναι η αισθητική της απόγνωσης µπροστά σε ένα τέλος εποχής που πλησιάζει,όχι εκδικητικό, απλώς αναγκαίο. Είναι η αισθητική του τρόµου µπροστά στο γήρας, όχι προσώπων, αλλά των µεθόδων και των τεχνικών µε τις οποίες διαµορφώθηκε µια αγορά της διασκέδασης στις εποχές της µεγάλης ευφορίας και της υποτιθέµενης ευµάρειας.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ on-line