24 Νοε 2010

Η απάντηση Μπεγλίτη στις δηλώσεις Πάγκαλου περί αντιπαραγωγικότητας


Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης κλήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, αλλά και του πρώην Υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου, καθώς και τις πληροφορίες περί μη αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της κυβέρνησης.....


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Πάγκαλου, περί αντιπαραγωγικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων ο Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε:

«Η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και η δημιουργία Ενόπλων Δυνάμεων που θα είναι ικανές να αποτρέπουν εξωτερικές απειλές, δεν μπορεί να αποτιμηθούν στατιστικά ή με βάση οικονομικά στοιχεία και αριθμούς. Είναι πολύ πιο σημαντική η συνεισφορά και συμβολή τους απ' ότι λένε οι αριθμοί. Άρα, λοιπόν, μην εγκλωβιζόμαστε σε μια στενή λογική αριθμών και στατιστικών. Είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό: παράγουν εθνική ασφάλεια, εμπεδώνουν το αίσθημα εθνικής ασφάλειας στον ελληνικό λαό και αυτό δεν μπορεί να αποτιμηθεί με κανέναν αριθμό, με κανένα στατιστικό στοιχείο».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας επανέλαβε ότι «τιμούμε όλα τα στελέχη - και τους ένστολους και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων - που σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία πραγματικά κρατούν πολύ ψηλά το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του Αλέκου Παπαδόπουλου, ο Πάνος Μπεγλίτης είπε μεταξύ άλλων:

«Σέβομαι όλους τους συναδέλφους, είτε είναι εν ενεργεία, είτε είναι εκτός πολιτικής. Μάλιστα στην περίπτωση του Αλέκου Παπαδόπουλου με τη μακρά πολιτική του διαδρομή, πιστεύω ότι έχουμε όλοι συμφέρον να ακούσουμε τουλάχιστον. Πολλές φορές μπορεί να μην αποδεχόμαστε επιμέρους προτάσεις. Να ακούσουμε τουλάχιστον, να συνομιλήσουμε. Γιατί αναγνωρίζω και στην περίπτωση του Αλέκου Παπαδόπουλου την ευαισθησία, την αγωνία, την προσπάθεια που καταβάλει ο καθένας, εντός ή εκτός πολιτικού συστήματος, για να σώσουμε τη χώρα. Και εντάσσω την προσπάθεια του Αλέκου Παπαδόπουλο σε αυτή την εθνική προσπάθεια, να συμβάλουμε όλοι, με προτάσεις αποδεκτές ή μη αποδεκτές, στην υπέρβαση της κρίσης».

Όσον αφορά στις πληροφορίες περί μη αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της κυβέρνησης ο κ. Μπεγλίτης είπε:

«Δεν πιστεύω ότι κανείς από τους Υπουργούς, από τα στελέχη της Κυβέρνησης, συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, βρίσκει ή επιχειρεί να βρει εξιλαστήρια θύματα στο εσωτερικό της Κυβέρνησης» και κατέληξε λέγοντας ότι «πάντα υπάρχει χώρος για ενίσχυση αυτής της μεταξύ μας αλληλεγγύης».