17 Ιαν 2013

Βενιζέλος: «Είστε επαγγελματίες συκοφάντες» - Τσίπρας: «Φωνάζει ο κλέφτης»


Σε σφοδρή «μονoμαχία» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με εκατέρωθεν βαριές πολιτικές εκφράσεις....


Ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του έκανε λόγο για «άθλιο και οργανωμένο δίκτυο συκοφαντιών με αυτουργούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, κατηγόρησε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια στην υπόθεση, επισημαίνοντας ότι έχει στόχο την πτώση της κυβέρνησης και την αποσταθεροποίησης της χώρας.

Aπό την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Βουλής, κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά για συνενοχή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ρίχνει στα σκυλιά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Δευτερολογίες - «φωτιά»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε ξανά τον λόγο αναφέροντας ότι είναι «ιερό το δικαίωμα του κατηγορουμένου και ανίερο το δικαίωμα του σκευωρού. «Δεν αντιλαμβάνεστε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην πολιτική σύγκρουση και στην ποινικοποίηση και τη σκευωρία» είπε.

«Με τον Σόιμπλε συζητούσα τις συνέπειες της δικής σας πρότασης για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, που θα οδηγούσε στην επιστροφή στη δραχμή. Θα μου πείτε τώρα εμένα πώς γίνεται η διαπραγμάτευση με τον κ. Σόιμπλε» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι αυτός δεν πήγε πότε να κάνει «δημόσιες σχέσεις με τον κ. Σόιμπλε» αλλά να κρατήσει τη χώρα όρθια εντός του ευρώ και προέβλεψε ότι η τρόικα θα του ζητήσει να υπογράψει για την επόμενη δόση του δανείου: «Για να δείτε πόσα απίδια βάζει ο σάκος», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει ο υπουργός αντίγραφα αυτών που του στέλνουν για να εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ; - Δεν έχει ο υπουργός τα στοιχεία του αμυντικού δόγματος;» αναρωτήθηκε. «Ο κ. Τσίπρας δεν πήρε σαφή θέση στις κατηγορίες που του προσήψα για την σκευωρία» συμπλήρωσε.

«Γιατί δεν απάντησε ο κ. Παππάς (σ.σ. διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα) που τον κατονομάζει δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας ως προσωπικά υπεύθυνο για το μοίρασμα των αντιγράφων. Δεν ήταν επίσης ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έλεγε δημοσίως ότι έρχονται τα στοιχεία από τη Γαλλία είναι μέσα η οικογένεια του Βενιζέλου».

«Σας καταλογίζουμε τεράστια πολιτική ευθύνη. Μετατρέπετε σε ζούγκλα ο δημόσιος βίος. Αυτό είναι που προοιωνίζεται η παρουσία μια νέας πολιτικής δύναμης. Είστε η φωνή της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «ο κ. Βενιζέλος διαστρέβλωνε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Σόιμπλε και συζητούσε σενάρια καταστροφής».

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Μας κατηγορεί για σκευωρία γιατί υποστηρίξαμε ένα δημοσιογράφο εκδότη που δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ. Το πρόβλημα του κ. Βενιζέλου δεν είναι η απόκρυψη της λίστας, αλλά η δημοσίευσή της. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ πράγματι πρωτοστατήσαμε στην αποκάλυψη της υπόθεσης».

Οσο για τα της υπογραφής για την επόμενη δόση,ο κ. Τσίπρας είπε: «Ζητάνε υπογραφές από αυτούς που έχουν στο χέρι επειδή τα ονόματά τους ήταν στις λίστες της Siemens και σε άλλες λίστες».

Ο διάλογος έκλεισε με τον κ. Βενιζέλο να κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ως επαγγελματία ασυγκράτητο συκοφάντη για τα όσα είπε σε σχέση με τις λίστες της Siemens.

Σε ότι δε αφορά τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ στον Τύπο συμπλήρωσε: «Δεν έχω πρόβλημα που το δημοσίευσε, έχω πρόβλημα που του το δώσατε».