11 Οκτ 2010

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ




                Φίλες και φίλοι,  συνδημότες και συνδημότισσες  του νέου Δήμου Κορινθίων.
               
Στις 7  του Νοέμβρη  οι πολίτες του νέου Δήμου ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, του διευρυμένου Δήμου ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, καλούμαστε   να εκλέξουμε   Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο και Τοπικά Συμβούλια. Οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την ισότιμη συμμετοχή  των συνδημοτών μας από τους Δήμους ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ  και                 ΤΕΝΕΑΣ, στα πλαίσια του σχεδίου «Καλλικράτης»,  απαιτούν κοινές δράσεις  και   ισόρροπη ανάπτυξη  σε κάθε γωνιά του νέου Δήμου.
Ο «Καλλικράτης» αλλάζει ριζικά το περιβάλλον στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι προκλήσεις που έρχονται είναι μεγάλες και προπαντός ριζοσπαστικές.
                               
                Θέλουμε ένα διευρυμένο Δήμο, ισχυρό οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, και πολιτικά για να μπορέσει να  ανταποκριθεί στους στόχους και τις επιδιώξεις των συνδημοτών μας. Ένα Δήμο Κορινθίων  που θα αποτελεί  το υπόδειγμα,  θα είναι ο Δήμος πρότυπο, ο Δήμος που θα κάνει περήφανους τους πολίτες του.
          
                Στόχος μας είναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην Κόρινθο και σε όλο το διευρυμένο  Δήμο, από τον Κόρφο μέχρι τον Άσσο και από τα Δερβενάκια μέχρι την Ποσειδωνία.
        Με την εμπειρία μίας ήδη επιτυχημένης τετραετούς έντονης, εργατικής, δημιουργικής και συνθετικής παρουσίας στη Δημοτική Αρχή, έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να συνεχίσουμε  με περισσότερη ένταση και πάθος τις προσπάθειές μας για να κάνουμε πραγματικότητα τις προσδοκίες και τα όνειρα  όλων των Κορινθίων πολιτών.
                Με τη δηλωμένη και δυναμική στήριξη άξιων επώνυμων  συνεργατών, παλιών και νέων, διεκδικούμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας για να οδηγήσουμε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το νέο ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ  στην πορεία  που όλοι θέλουμε και όλοι οραματιζόμαστε.

                Την προηγούμενη τετραετία αναλάβαμε – με την εμπιστοσύνη που πήραμε από τους πολίτες της Κορίνθου - το βαρύ έργο να αλλάξουμε την πόλη, και νιώθουμε  πως τα καταφέραμε. Σήμερα θέλουμε και μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο όχι μόνο στην πόλη αλλά και  στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες  που συναποτελούν το νέο διευρυμένο ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ.
                               
                Νιώθουμε υπερήφανοι που τιμήσαμε με το παραπάνω την δύναμη που μας έδωσαν οι πολίτες της Κορίνθου την προηγούμενη τετραετία. Έδωσα και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό  για το καλό της Κορίνθου και των τοπικών διαμερισμάτων. Δεν υπολογίσαμε πολιτικό κόστος για το καλό όλων των Κορινθίων συνδημοτών μας. Συγκρουστήκαμε με συμφέροντα  μικρά και μεγάλα. Ολοκληρώσαμε μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομής. Διαχειριστήκαμε έντιμα και διάφανα τα χρήματα του Κορινθιακού Λαού. Μπήκαν οι βάσεις για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ   της Κορίνθου και της περιφέρειας. Είμαστε ικανοποιημένοι για το έργο που έχει υλοποιηθεί στους Δήμους Άσσου – Λεχαίου και Τενέας το οποίο θα συνεχίσουμε με ταχύτερους ρυθμούς και με μεγαλύτερες δυνατότητες.


Φίλοι και Φίλες

·         Μετά από 15 αιώνες οι Κορίνθιες και οι Κορίνθιοι απολαμβάνουν ασφαλές, ποιοτικό, πόσιμο Νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας.  ΄Ήταν  συνεχείς, άοκνες, μεθοδικές και αποτελεσματικές οι προσπάθειές μας για την υλοποίηση του έργου - που έγινε και με τη βοήθεια των κατοίκων της Στυμφαλίας - παρά τις συνεχείς και έντονες φωνές της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για λύσεις «εδώ και τώρα», φωνές που στόχο είχαν να μας οδηγήσουν στα γνωστά αδιέξοδα του παρελθόντος.

·         Αναπλάσαμε  το εμπορικό κέντρο της Κορίνθου, με πεζοδρομήσεις και δενδροφυτεύσεις, κάνοντας την πόλη φιλική στους κατοίκους και ελκυστική στους επισκέπτες.
·         Αλλάξαμε  τη φυσιογνωμία  στην  περιοχή  του Αγ. Νικολάου με στόχο να αποκτήσει η περιοχή υποδομές που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας  ζωής των πολιτών.
·          Κατασκευάσαμε και ανακατασκευάσαμε 15 πλατείες στην πόλη της Κορίνθου και στα τέσσερα τοπικά διαμερίσματα, έργα που υλοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας.

Και τώρα με το νέο διευρυμένο Δήμο ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ο οποίος έχει πλέον μια σημαντική  οικιστική, αγροτική, τουριστική και  εμπορική  δυναμική θα δοθεί η ευκαιρία για την επίλυση πολλών προβλημάτων των συμπολιτών μας και παράλληλα θα υπάρξει η δυνατότητα για την υλοποίηση μεγάλων έργων στην περιοχή.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

     Η Πορεία Ευθύνης που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια συνεχίζεται:

·         Δεσμευόμαστε για την  ανάπτυξη όλου του παραλιακού μετώπου  από τον Κάτω Άσσο μέχρι την Κόρινθο και από τις Κεχριές μέχρι τον Κόρφο.
·         Δεσμευόμαστε για την προστασία και αξιοποίηση του  σημαντικότατου δασικού πλούτου  της Σολυγείας, του Σαρωνικού και της Τενέας, όπως και την ανάδειξη και προστασία όλων των τοπικών οικοσυστημάτων του νέου Δήμου
·         Δεσμευόμαστε για  την προώθηση των  δυναμικών καλλιεργειών  της αγροτικής οικονομίας μας.
·         Δεσμευόμαστε για εξασφάλιση  ποιοτικού νερού σε όλους τους δήμους και τα τοπικά διαμερίσματα του νέου Δήμου Κορινθίων. Για το λόγο αυτό ήδη εκπονούμε μελέτη για την διαδικτύωση των δικτύων ύδρευσης.
·         Δεσμευόμαστε για άμεση ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών σε όλους τους σημερινούς δήμους
·         Δεσμευόμαστε για έναν κοινωνικά ευαίσθητο Δήμο, προσανατολισμένο στις ανάγκες και στα προβλήματα των κατοίκων του.  ΄Ένα Δήμο κοντά στα αδύναμα μέλη της κοινωνίας, ένα Δήμο με  ανθρώπινο πρόσωπο,  με καινούργιες δομές άσκησης κοινωνικής πολιτικής που θα φροντίζει τις αδύναμες ομάδες που έχει στους κόλπους του.
·         Δεσμευόμαστε για την ανάληψη δράσεων προστασίας, αναβάθμισης και αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος, με σκοπό την άνοδο της ποιότητας ζωής των δημοτών, και συγχρόνως τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας με γνώμονα τη βιώσιμη αξιοποίηση του περιβάλλοντος.

Συνδημότες και συνδημότισσες

                Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου είμαστε βαθιά πεπεισμένοι  στο όραμα και τους στόχους του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ πιστεύοντας πως θα αποτελέσει μοχλό  για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας.

 Στο πλαίσιο αυτό βασικό μας μέλημα είναι η ανάληψη ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών :

  Για ένα Δήμο  που σέβεται, στηρίζει  και προστατεύει τον πολίτη, για ένα Δήμο που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
  Για την ενίσχυση της αρχής της αξιοκρατίας, η οποία συνδυάζεται με σημαντικά μέτρα για την κατοχύρωση της διαφάνειας.
  Για την ανασυγκρότηση των δομών του Δήμου με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Παράλληλα

Θα συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε με τα  συμφέροντα κάθε μορφής για το καλό όλων των ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ. Υπηρετήσαμε και θα υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου. Για μας δεν υπάρχουν φίλοι και κολλητοί. Υπάρχουν τα συμφέροντα του Δήμου και των Πολιτών.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε και θα δώσαμε στην προώθηση της διαφάνειας, αλλά και στην ενίσχυση της πολιτικής λογοδοσίας.
Θέλουμε την αποκέντρωση  αρμοδιοτήτων με συμμετοχή των πολιτών  σε κάθε βαθμίδα άσκησης της δημοτικής εξουσίας.
Αναλαμβάνουμε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων, που θα ασκούνται  κοντά στον πολίτη και με επίγνωση των τοπικών ιδιαιτεροτήτων
Ο νέος Δήμος Κορινθίων αναλαμβάνει σημαντικό και ενεργό ρόλο στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών.
Στόχος μας είναι ο νέος Δήμος Κορινθίων να στελεχωθεί κατάλληλα και να καταστεί ικανός να εφαρμόσει μεθόδους ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Επιζητούμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση  και την οικοδόμηση μίας πολυμερούς μεταρρυθμιστικής συμμαχίας στα όρια του νέου δήμου Κορινθίων.
Στοχεύουμε στην οργάνωση  της άσκησης της εξουσίας με όρους διεύρυνσης  της συμμετοχής του πολίτη και εμβάθυνση της δημοκρατίας, αλλά και ανάδειξης του ρόλου  της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων και του εθελοντισμού.
Ισχυρός Δήμος  για μας σημαίνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πολίτη, σημαίνει ενίσχυση  της υπόστασης του χωριού και της γειτονιάς, ως ζωντανών κυττάρων της τοπικής κοινωνίας.
Έχουμε πλέον ένα Δήμο που διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για την εκπλήρωση της αποστολής του και είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα  της  ολοκληρωμένης αστικής, περιβαλλοντικής, πολιτιστικής, τουριστικής, εμπορικής, βιομηχανικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. ΄Έχουμε έναν δήμο που η χρηστή διαχείριση της τετραετίας που πέρασε, δίνει την δυνατότητα, και τα απαραίτητα κεφάλαια, για την χρηματοδότηση έργων και την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της περιφέρειας.
     Η νέα περίοδος που έρχεται από την 1η Γενάρη θα είναι η τετραετία της περιφέρειας. ΄Όραμα μας είναι η περιφέρεια να αποκτήσει ένα καλύτερο αύριο και θα κάνουμε το παν για να το υλοποιήσουμε.

                Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, έχοντας τη στήριξή και την εμπιστοσύνη σας, ΜΑΖΙ με σας και τους άξιους και ικανούς συνεργάτες μου, θα προσπαθήσουμε  να φανούμε – για άλλη μια φορά - αντάξιοι των  προσδοκιών σας  για  να οδηγήσουμε το νέο Δήμο ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ στην ανάπτυξη. Επιθυμία δική μου και των συνεργατών μου είναι να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική κοινωνική συμμαχία, να υπογράψουμε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.
               
                Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ άρχισε πριν 4 χρόνια για την Κόρινθο, τα Εξαμίλια, την Αρχαία Κόρινθο, τη Ξυλοκέριζα και το Σολομό. Από την 1η  Γενάρη 2011 συνεχίζει  στον Άσσο, το Λέχαιο, το Περιγιάλι, τον Κάτω Άσσο, τα Αθίκια, το Γαλατάκι, την Αλμυρή, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, το Ρητό, το Κατακάλι, τον Αγ. Ιωάννη, το Αλαμάνο, το Χιλιομόδι, τον Άγ. Βασίλειο, την Κλένια, το Στεφάνι, το Αγιονόρι, το Σπαθοβούνι, το Μαψό, το Κουταλά, το Σοφικό, τον Κόρφο και το Αγγελόκαστρο.

                ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο να συνεχίσουμε την Πορεία Ευθύνης που έχουμε ξεκινήσει. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δουλέψουμε πιο σκληρά και να ανεβάσουμε το νέο Δήμο Κορινθίων εκεί που του αξίζει, εκεί που αξίζει στους  δημότες μας, εκεί που αξίζει στα παιδιά μας.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την Νέα Κόρινθο


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το μέλλον που θέλουμε, για το μέλλον που μπορούμε.