11 Οκτ 2010

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ


Ο Δήμαρχος Κορινθίων διαβάζοντας με έκπληξη, τα δημοσιεύματα περί καταγγελιών της αντιπολίτευσης σχετικά με την υδροδότηση των νέων δημοτικών διαμερισμάτων, για άλλη μια φορά ενημερώνει τους πολίτες ότι:
Ο Δήμος Κορινθίων εκπονεί μελέτη στα πλαίσια ανοικτής πρόσκλησης του ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση έργου, που αφορά την διαδικτύωση των δικτύων ύδρευσης όλου του νέου Δήμου.

Με αυτή την δυνατότητα θα εξασφαλιστεί σε πρώτη φάση η επάρκεια του νερού για τον νέο Δήμο Κορινθίων μέσα από την καλύτερη κατανομή των υπαρχόντων αποθεμάτων νερού.
Παράλληλα με την ολοκλήρωση του Φράγματος του Ασωπού πέραν από την άρδευση που θα υπάρξει αρχικά, σε δεύτερο στάδιο θα δοθεί η δυνατότητα παροχής πόσιμου νερού και στα νέα δημοτικά διαμερίσματα του διευρυμένου Δήμου Κορινθίων.
Σχετικά με την πρόταση της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου - που αναφέρθηκε στην εκμετάλλευση των γεωτρήσεων της Στυμφαλίας -  μοναδικό σκοπό έχει την δημιουργία  προβλημάτων στην σημερινή υδροδότηση της πόλης και καλό θα ήταν να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοιες αναφορές.
Όπως όλοι οι πολίτες γνωρίζουν η πόλη της Κορίνθου υδρεύεται σήμερα από τις πηγές της Στυμφαλίας με ασφαλές, καθαρό, ποιοτικό νερό ένα έργο σταθμός για την ανάπτυξη της πόλης.


   

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ