11 Οκτ 2010

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ " ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟ

Ο πανικός της Ρηγίλλης, για την επερχόμενη ήττα του Δημήτρη Δράκου στην περιφέρεια Πελοποννήσου από τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησο» του Πέτρου Τατούλη έγινε πλέον φανερός.

Μόλις ο Αντώνης Σαμαράς σταμάτησε την προσωπική του επιτήρηση στον Δημήτρη Δράκο κατά την περιοδεία του στους νομούς της περιφέρειας –πλην Μεσσηνίας – αναγκάστηκε ο επί 14 χρόνια Νομάρχης Μεσσηνίας να επιδείξει και τις πολιτικές του «ικανότητες»,
οι οποίες έχουν την ίδια αποτυχημένη λογική όπως τα έργα και οι ημέρες του ίδιου στο Νομό του.

Η συρραφή των εναλλασσόμενων επικοινωνιακών τακτικών της ΝΔ και των μεταλλαγμένων και χρεοκοπημένων πολιτικών της είναι αδιανόητο να δημιουργήσουν συνεπή και αξιόπιστο πολιτικό λόγο στον υποψήφιο περιφερειάρχη , ο οποίος αναγκάζεται να καταφεύγει στο διαδίκτυο, ακόμη και για να μάθει ποιον αντιπεριφερειάρχη του καπελώνουν οι ηγέτες του κόμματός του στα ψηφοδέλτια του.

Τόσο η ηγεσία της ΝΔ όσο και ο κ. Δράκος δεν μπορούν να ξεπεράσουν την αποδοχή των Πελοποννησίων στον ανεξάρτητο συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη.

Ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος περιοδεύει στην περιφέρεια με τους επιλεγμένους από τον ίδιο συνεργάτες του και χωρίς τη συνοδεία αρχηγών κομμάτων και μηχανισμών, χωρίς απειλές και εκβιασμούς για διαγραφές, θέτει το πραγματικό, ρεαλιστικό και αισιόδοξο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Προσκαλούμε το πολυπληθές επικοινωνιακό επιτελείο της Ρηγίλλης να διαβάσει με προσοχή την πολιτική ομιλία του κ. Πέτρου Τατούλη και το συνεκτικό σχέδιο δράσης που καταθέτει για την Πελοπόννησο. Αυτό το σχέδιο περιέχει συγκεκριμένες προτάσεις, με εξειδικευμένες  κοστολογήσεις και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, και αποτελεί προϊόν συστηματικής δουλειάς, που δεν τελεί υπό την αγωνία της εγνωσμένης ανεπάρκειας σε όλα τα επίπεδα . Εκεί θα βρουν ενδιαφέρουσες ιδέες, που σε συνδυασμό με μια σοβαρή ανάγνωση του «Καλλικράτη» θα τους βάλει σε έναν σωστό δρόμο προκειμένου να εκφράσουν τεκμηριωμένο και σοβαρό πολιτικό λόγο. Εκεί θα βρουν όλες τις απαντήσεις στα επικίνδυνα, λαϊκίστικα ψευτοδιλήμματα που θέτουν και στις ανόητες, επικοινωνίστικες σοφιστείες τους.

Ο Πέτρος Τατούλης, αναπτύσσοντας το πρόγραμμα του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλει καθαρές κουβέντες. Επιβάλει να πούμε την  αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι. Η αλήθεια είναι ότι την κρίση την έφεραν οι πολιτικές που ασκήθηκαν στην Χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Την κρίση την έφερε ο υπέρμετρος δανεισμός και η κρατικοδίαιτη οικονομία. Την κρίση την έφερε η κομματική πατρωνία και το βαθύ κράτος που αυτή δημιούργησε. Πάντως, την κρίση δεν την έφερε το μνημόνιο. Αυτό είναι η οδυνηρή  συνέπεια, που όλοι βιώνουμε. Δεν είναι ούτε η λύση, ούτε η πηγή του προβλήματος. Σήμερα, ήλθε η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον. Διλήμματα που τίθενται ευκαιριακά, για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας, δεν είναι απλώς ανόητες σοφιστείες. Είναι επικίνδυνες παλαιοκομματικές πρακτικές, με τις οποίες διαχρονικά συγκρούστηκα. Και είναι πολύ πιο επικίνδυνες σήμερα σ’ αυτές τις συνθήκες

Οι εποχές που αρκούσε ο καπάτσος πολιτικάντης πέρασαν ανεπιστρεπτί. Πέρασε ο καιρός για πολιτικές πατρωνίες. Αποδεικνύονται λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να επιβιώσουν με δεκανίκια,  επιζητώντας προστάτες και υψηλή κομματική προστασία.

Τα διλήμματα αυτά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και όσοι τα επικαλούνται, ως σωσίβια πρόσκαιρης πολιτικής επιβίωσης, προσπαθούν να καλύψουν τα δικά τους κενά και τη γνωστή σε όλους προσωπική τους ανεπάρκεια. Είναι ψευτοδίλημμα το «ναι ή όχι στο μνημόνιο». Για να μην πω, απόπειρα πολιτικής απάτης. Για εμάς το δίλημμα είναι «Ναι ή όχι σε ένα σύγχρονο κράτος»;  «Ναι ή όχι στη διοικητική μας ανασυγκρότηση»; «Ναι ή όχι σε ένα μέλλον που θα το ορίζουμε εμείς ή ίδιοι και όχι κάποιοι άλλοι που για δεκαετίες μας ζημίωσαν»; «Ναι ή όχι σε ένα καλύτερο μέλλον»; Τελικά πού θέλουμε να πάμε «μπροστά ή πίσω»;

Η αντιπαράθεση οφείλει να γίνεται με πολιτικούς όρους  στη βάση συγκεκριμένης πρότασης. Όχι με ύβρεις. Όχι με ειρωνείες. Όχι με χαμερπείς χαρακτηρισμούς, που εξαθλιώνουν την ήδη πληγωμένη μας δημοκρατία.  Αυτές ακριβώς οι λογικές και αυτή η αισθητική δεν έχουν καμία θέση στο αύριο. Προσβάλλουν και κυρίως υποτιμούν τους πολίτες. Υπονομεύουν το δημόσιο ήθος. Και ακυρώνουν κάθε προσπάθεια για διάλογο και συνεννόηση. Απόλυτα απαραίτητη σήμερα για τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα του τόπου μας.

Εμείς μιλάμε αυστηρά πολιτικά. Το διακύβευμα πρέπει να είναι πεντακάθαρο στον Πολίτη.

Το διακύβευμα είναι: Μπορούμε να κάνουμε την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ μια ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ένα ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΠΙΚΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  παράδειγμα για την  ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Αυτό είναι το διακυβευμα των περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Αυτό και κανένα άλλο».