8 Οκτ 2020

Επίσκεψη Πετρίτση - Παπαφωτίου στον αρχαιολογικό χώρο της Τενέας


Στο χώρο της Ανασκαφικής Έρευνας στην Τενέα βρέθηκαν οι κύριοι Παπαφωτίου και Πετρίτσης για να ενημερωθούν για την  πρόοδο  των εργασιών  από την επικεφαλής των ερευνών πρώην γενική διευθύντρια του υπουργείου πολιτισμού Έλενα Κόρκα  και την ομάδα της .  Μετά από 8 χρόνια συνεχούς συστηματικής ανασκαφής...

και έρευνας, πέρα από τα πλούσια και σημαντικά κινητά ευρήματα πολλά εκ των οποίων είναι χρυσά, η αποκάλυψη σταθερών κατασκευών, τάφων, μνημείων, οικιών, έργων υποδομής, δεξαμενών, νεκροταφείων, της μεγάλης λεωφόρου που συνέδεε την Κόρινθο με την Τενέα και το Άργος, διαγράφει πλέον την ύπαρξη, το σχεδιασμό και τη χωροταξία μιας μεγάλης και αφνειού πόλεως με συνεχή ιστορία, από της ιδρύσεως της μέχρι την πρώιμη βυζαντινή περίοδο. 



Το μόνο αρνητικό σημείο για φέτος είναι  η μεγάλη  καθυστέρηση πληρωμής του ανθρώπινου δυναμικού, γεγονός  που σημειώνεται για πρώτη φορά εδώ και 8 χρόνια . Παρά το γεγονός ότι η ανασκαφική έρευνα σταματά για φέτος την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2020  δεν έχει γίνει καμία εκταμίευση. 

40 επιστήμονες και εργάτες εργάζονται κάτω από δύσκολες καιρικές  συνθήκες και αξίζουν το καλύτερο .

Η Περιφέρεια  Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας επιβάλλεται  στο σημείο αυτό να ενεργήσουν πιο γρήγορα, πιο συστηματικά και πιο αποτελεσματικά .