8 Οκτ 2020

Σε 24ωρη λειτουργία κάτά του κορωνοϊού τα Κέντρα Υγείας Κιάτου και Ξυλοκάστρου


 Στη μάχη με τον κορωνοϊό μπαίνει από σήμερα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Οπως τονίστηκε, σε πρώτη φάση ξεκινούν 161 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα: 103 από τη Δευτέρα και άλλα 58 από τις 15 Οκτωβρίου και 42 Περιφερειακά..

Ιατρεία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναμένεται να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα Νοσοκομεία, ιδιαίτερα τα Νοσοκομεία αναφοράς που ήδη δέχονται σημαντικό βάρος.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία μας και τα Κέντρα Υγείας είναι φτιαγμένα κυρίως για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν, για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν, για τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Αυτούς πρέπει να στηρίξουμε πρώτα από όλους και μετά, βεβαίως, όλους τους άλλους.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα, ότι επεκτείνουμε περαιτέρω τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid. Αυτό είναι σημαντικό γιατί καταλαβαίνετε ότι θα στηρίξει και θα δώσει ανάσες και στα Νοσοκομεία μας, κυρίως τα Νοσοκομεία αναφοράς που έχουν πάρει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας μέχρι τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό."

Πώς θα λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας


Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε:


«Σε συνέχεια όσων σας έχει ενημερώσει ο Υπουργός, 103 Κέντρα Υγείας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία από τη Δευτέρα – ήδη κάποια έχουν ξεκινήσει – και άλλα 58 Κέντρα Υγείας θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου. Τα Κέντρα Υγείας αυτά θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Η διαδικασία αυτή είναι δυναμική και θα προστίθενται συνεχώς καινούργια Κέντρα Υγείας, έτσι ώστε να φτάσουμε στην πλειοψηφία τους και σχεδόν όλα όσα μπορούν να μπουν, αν πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές, στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Στην Κορινθίας ρίχνονται στην μάχη κατά του κορωνοϊού τα Κέντρα Υγείας Ξυλοκάστρου και Κιάτου.