8 Οκτ 2020

Την… έξωση του Λαγού από το Ευρωκοινοβούλιο ζητούν Ανδρουλάκης-ΚΚΕ

 


Την ικανοποίησή τους από την καταδικαστική απόφαση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν κρύβουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Αντίθετα, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, έσπευσε να πάει ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας ουσιαστικά την… έξωση του καταδικασθέντα..

Γιάννη Λαγού, από τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άποψη, που συμμερίζεται απολύτως η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, ζητώντας ακόμη περισσότερες ενέργειες για την μη εκπροσώπηση συνολικά της ΧΑ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασσόλι, ο Έλληνας ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, αφού ενημέρωσε για την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης να καταδικάσει το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη για δολοφονίες και για επιθέσεις σε μετανάστες και πολιτικούς της αντιπάλους, θύμισε τη στάση τους στις τελευταίες ευρωεκλογές. «Σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν κοινοβουλευτική ασυλία και να προστατευτούν από τη δικαιοσύνη, μέλη της οργάνωσης αυτής κατέβηκαν στις ευρωεκλογές όπου δυστυχώς εξέλεξαν δύο Ευρωβουλευτές. Ένας από αυτούς, ο Ιωάννης Λαγός, είναι μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν σήμερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης, καθώς συμμετείχε στην ηγεσία της Χρυσής Αυγή, έχοντας ουσιαστική συμμετοχή στα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν», έγραψε, τονίζοντας πως θεωρεί ότι είναι καθήκον του Σώματος να προστατεύσει τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Σας καλώ να εκκινήσετε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του εν λόγω Ευρωβουλευτή στις εργασίες του μοναδικού Δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ένωσης», έγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα. Σας καλώ στο πλαίσιο αυτό να κάνετε το επόμενο», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί, μετά από τις χθεσινές εξελίξεις, τον Πρόεδρο του Σώματος να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες, τόσο για τον αποκλεισμό από τις εργασίες του «ναζιστή -και πλέον καταδικασμένου- Λαγού», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλεί, καθώς και του δεύτερου εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, Αθ. Κωνσταντίνου, όσο και συνολικά για τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής, με πιθανούς αντικαταστάτες, στο Ευρωκοινοβούλιο. «Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή», σημειώνουν στον Περισσό.