6 Μαΐ 2011

Έναρξη 4ου Μαθητικού φεστιβάλ θεάτρου στην Κόρινθο


Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε το κοινό την έναρξη των θεατρικών παραστάσεων, που έγινε υπό την εποπτεία του Δήμου Κορινθίων και πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου αίθουσα «Γεώργιος Σάμιος» (Πανεπιστήμιο).
Παρευρέθηκαν μεταξύ του κοινού, Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, ο συντελεστής και συνεργάτης του Δήμου στα θεατρικά δρώμενα Παύλος Καράγιωργας, ο Διευθυντής της 2ας εκπαίδευσης..
κ. Κομαίτης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων του δήμου καθώς και οι γονείς-συγγενείς των πρωταγωνιστών του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα παιδιά που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, που αναδεικνύει την ομαδικότητα και το πνεύμα. Είναι αξιοσημείωτο πως οι μαθητές βρήκαν το χρόνο να συνδυάσουν τα μαθήματα με το θέατρο αναπτύσσοντας τις δεξιότητες τους. Επίσης, ευχαρίστησε τους καθηγητές  που συνεργάστηκαν αρμονικά  με τους μικρούς ηθοποιούς για να παρουσιάσουν στο κοινό αυτό το καλλιτεχνικό δρώμενο. Συμπλήρωσε επιπλέον, πως η ένθερμη παρουσία και αγάπη μας προς τα παιδιά, θα αναπληρώσει  την απουσία κάποιων συμπολιτών μας  που δεν πρόλαβαν να έρθουν και να χειροκροτήσουν τους μικρούς μας φίλους. Κλείνοντας είπε, πως μόνο κερδισμένοι θα είναι οι πρωταγωνιστές από αυτήν την προσπάθεια, που αναδεικνύει την παιδεία και προωθεί τον πολιτισμό στην κοινωνία μας.
Η πρώτη ημέρα επεφύλαξε μια μικρή έκπληξη από τους πρωταγωνιστές του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου με θέμα: «Μια μικρή παράσταση». Η μικροί μας φίλοι  ξάφνιασαν με την έξυπνη ροή της παράστασης και την ομαδική συνεργασία  και πρωτοτυπία τους,  κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του  παρευρισκόμενου κοινού. Στο τέλος, καταχειροκροτήθηκαν και πήραν τα εύσημα από  όλους τους θεατές, αναγνωρίζοντας, παρόλα τα προβλήματα, την προσπάθεια που καταβάλλεται στα σχολεία για την ανάδειξη του πολιτισμού σαν ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία της κοινωνίας μας.