3 Φεβ 2011

Ποιοι φορείς συγχωνεύονται στο στενό δημόσιο τομέα


Στον στενό δηµόσιο τοµέα κατά τους υπολογισµούς υπάρχουν σήµερα εν λειτουργία περί τους 1.500 φορείς και η πρόταση προβλέπει µέσο κόστος ανά φορέα περίπου 13.500 ευρώ προκειµένου να γίνουν όλες οι αναγκαίες µελέτες.. οι διαδικασίες καταργήσεων και συγχωνεύσεων σε ό,τι αφορά το προσωπικό, τη διευθέτηση των εγκαταστάσεων και των υποδοµών των φορέων αυτών κ.λπ.
Ενα πρόχειρο µητρώο φορέων που έχει δηµιουργηθεί από τις υπηρεσίες του γραφείου τού κ. Πάγκαλου αναφέρει ότι οι φορείς του στενού δηµόσιου τοµέα (δεν περιλαµβάνονται δηλαδή σ’ αυτό το µητρώο ∆ΕΚΟ, τράπεζες, οργανισµοί του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα, κ.λπ.) ανέρχονται σε 1.800. Η γενική παραδοχή όµως είναι ότι, όπως συνέβαινε και µε τους δηµοσίους υπαλλήλους πριν την απογραφή, είναι αδύνατον το ∆ηµόσιο να εξακριβώσει πόσοι είναι οι φορείς που διαθέτει και πολύ περισσότερο πόσο κοστίζουν, τι έργο παράγουν κ.λπ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής περιστολής δαπανών. Για το θέµα έχουν γίνει αλλεπάλληλες συνεργασίες του κ. Πάγκαλου µε τη γ.γ. του Πρωθυπουργού, Ρ. Βάρτζελη και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σύντοµα σε σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου.


ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ


1. Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισµολογίας και Αντισεισµικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ) µε Οργανισµό Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ)

2. ΕΤΑΤ (Εταιρεία Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Βιοµηχανίας Τροφίµων Α.Ε.) - ΕΦΕΤ 3. Οργανισµός Ανάπτυξης και ∆ιαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» µε Οργανισµό Ανάπτυξης και ∆ιαχείρισης Ελαιώνα Αττικής και Φορέα ∆ιαχείρισης και Ανάπλασης του ποταµού Κηφισού Αττικής.

4. Εθνική Σχολή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης (ΕΣ∆∆) µε Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΣΤΑ)

5. ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικο Ιδρυµα Αγροτικής Ερευνας) - ΟΠΕΓΕΠ (Οργανισµός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων)

ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

1. Εθνικός Οργανισµός Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΟΕΤ)

2. Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ)

3. Εργο Πολιτών 4. Οπερα ∆ωµατίου Θεσσαλονίκης 5. Κέντρα Εργαζόµενης Νεότητας 6. Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας (ΚΕΙΠ)

7. Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)