3 Φεβ 2011

Άργος: ισόβια για τη δολοφονία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο


Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στους δράστες του στυγερού εγκλήματος στο Άργος που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου πεθερός, εν διαστάσει σύζυγος και εραστής σκότωσαν και πέταξαν στο ποτάμι τον άτυχο 31χρονο Κώστα Καραμούντζο.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου... ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κορίνθου κάθισαν ο 66χρονος οικοδόμος Σπύρος Λάτσης, η 28χρονη κόρη του Ευαγγελία και ο 25χρονος εραστής της Γιώργος Παναγής με την κατηγορία της δολοφονίας το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου 2010 του εν διαστάσει συζύγου της νεαρής γυναίκας Κώστα Καραμούντζου τον οποίο στη συνέχεια πέταξαν στον ποταμό Ερασίνο.


Η 28χρονη γυναίκα δύο ημέρες μετά το συμβάν είχε λυγίσει στην ανάκριση της από τους αστυνομικούς και είχε περιγράψει με ανατριχιαστικό τρόπο πως ο πατέρας της χτύπησε δίχως οίκτο στο κεφάλι τον εν διαστάσει σύζυγό της προτού τον ξεφορτωθεί νεκρό στο ποτάμι με τη βοήθεια της ίδιας και του εραστή της.

Προσπάθησαν να φορτώσουν την ευθύνη στον 66χρονο


Οι τρεις κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν ψύχραιμοι στο δικαστήριο με τον 66χρονο να υποστηρίζει ότι σκότωσε τον γαμπρό του γιατί ήταν βίαιος απέναντι στην κόρη του αλλά και στον ίδιο. Η 28χρονη Ευγενία Λάτση και ο 25χρονος εραστής της Γιώργος Παναγής, αντίθετα, ζήτησαν συγνώμη για το θάνατο του άτυχο 31χρονου πατέρα δύο παιδιών και επιχείρησαν να μεταθέσουν όλες τις ευθύνες στον 66χρονο Σπύρο Λάτση.


Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η 28χρονη, όλα συνέβησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου 2010 όταν οι 3 δράστες συνάντησαν τυχαία στο δρόμο τον άτυχο 31χρονο άνδρα ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του. Ο Κώστας Καραμούντζος άρχισε να λογομαχεί με τον 25χρονο εραστή της εν διαστάσει συζύγου του με τον 66χρονο πεθερό του να επεμβαίνει και να χτυπά τον γαμπρό του δύο φορές στο κεφάλι με καδρόνι.


Με τον 31χρονο να έχει πέσει αναίσθητος, οι 3 δράστες της ανθρωποκτονίας αποφάσισαν να τον πετάξουν σε γκρεμό ώστε να φανεί ατύχημα. Έπαθαν όμως λάστιχο στο δρόμο και αναγκάστηκαν να τον πετάξουν στο ποτάμι. Για να σιγουρευτούν, όμως, ότι θα τον ξεφορτωθούν μια για πάντα, ο 66χρονος άνδρας τον σκότωσε «σπάζοντας» του το κεφάλι με το καδρόνι προτού τον πετάξει στο ποτάμι.


Ο πέλεκυς του δικαστηρίου ήταν βαρύς για τους 3 κατηγορούμενους: Ο Σπύρος Λάτσης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 12 μήνες φυλάκιση για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση, περιύβριση νεκρού, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και η Ευγενία Λάτση σε ισόβια κάθειρξη για άμεση συνέργια σε δολοφονία από πρόθεση. Στον Γιώργο Παναγή επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών για έμμεση συνέργεια σε δολοφονία.

Επιπλέον οι δύο πρώτοι χάνουν άπαξ και δια παντός τα πολιτικά τους δικαιώματα ενώ ο 25χρονος θα τα στερηθεί για 5 χρόνια.


Η απόφαση του δικαστηρίου είναι εφέσιμη αλλά χωρίς το δικαίωμα αναστολής της ποινής, που σημαίνει ότι θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί και η έφεση.


Οι δύο άρρενες δράστες οδηγήθηκαν στις φυλακές Ναυπλίου και η 28χρονη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.
star.gr