3 Φεβ 2011

Επίσκεψη του Γ. Δέδε στην Διώρυγα της Κορίνθου


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες χθες  επισκέφθηκε τη Διώρυγα  Κορίνθου και συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο της ΑΕΔΙΚ κ. Θανάση Μπαλέρμπα  και τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο σωματείων των εργαζομένων. Ο κ. Δέδες παρουσίασε την πρόταση του για  την ανάπτυξη της Διώρυγας Κορίνθου...
για ένα πολυθεματικό πάρκο με παγκόσμιες προδιαγραφές. Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Δέδες, ο πρόεδρος της ΑΕΔΙΚ και οι πρόεδροι των δυο σωματείων των εργαζομένων έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις.
            Ο κ. Δέδες στην παρέμβασή του επισήμανε: « Επισκεφθήκαμε  σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Διώρυγας Κορίνθου καθώς και τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων των εργαζομένων. Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε πλήρως για τα αιτήματα των  εργαζομένων, αλλά και για τις δραστηριότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Διώρυγας. Όπως γνωρίζετε, στο σχέδιο μας υπάρχει ένα μεγάλο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την ανάδειξη και την αξιοποίηση της Διώρυγας με την συνέργεια του κράτους, της Αυτοδιοίκησης, των τοπικών κοινωνικών φορέων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου πολυθεματικού πάρκου που θα αποτελέσει μια μεγάλη πολιτιστική και τεχνολογική ‘πρόκληση’, παγκόσμιας εμβελείας και ενδιαφέροντος.
            Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί και ο Πρόεδρος κ. Μπαλέρμπας, αλλά και οι εργαζόμενοι,  βλέπουν με θετικό μάτι ένα τέτοιο σχέδιο, το οποίο στον προγραμματισμό του εντάσσει  την αξιοποίηση και των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, αλλά και βέβαια τη μεγέθυνσή τους  και την δυναμική αξιοποίηση τους. Η σημερινή συνάντηση αποτελεί το πρώτο βήμα για μια περαιτέρω συνεργασία. Η πίστη και η αισιοδοξία όλων, ότι  ένα τέτοιο μεγάλο σχέδιο μπορεί να ξεκινήσει με τη συμμετοχή   σημαντικών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας, είναι αυτή που θα καθοδηγήσει και τα επόμενα βήματα μας».
Ο κ. Μπαλέρμπας τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεχθήκαμε σήμερα στα γραφεία μας τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Δέδε με τους επιτελείς του και συζητήσαμε για τις προοπτικές συνεργασίας της ΑΕΔΙΚ με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Από την πρώτη στιγμή που η ΑΕΔΙΚ πήρε εκ νέου τον έλεγχο της Διώρυγας της Κορίνθου έχει θέσει ως στόχο την ανάδειξη της Διώρυγας με κάθε τρόπο και κυρίως με τρόπους που να ωφελούν τις τοπικές κοινωνίες. Είμαστε από την πρώτη στιγμή σύμφωνοι με το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάδειξη της Διώρυγας της Κορίνθου. Με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, κ.Δέδε, θέλω να υπογραμμίσω ότι θα σταθούμε αρωγοί σε όλες αυτές τις προσπάθειες και ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα  θα έχουμε τα πρώτα ορατά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας».    

Στη συνέχεια ο  πρόεδρος του σωματείου των Ναυτικών ανέφερε ότι: « Μετά την συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δέδε και την πρόταση του για την ανάπτυξη της Διώρυγας θεωρούμε ότι αυτό θα συμβάλει στη μέριμνα του προσωπικού της Διώρυγας  και την αναβάθμιση της περιοχής».
Επίσης, ο πρόεδρος του σωματείου των Στεριανών τόνισε ότι: «Είχαμε μια χρήσιμη συνάντηση με τον κ. Δέδε, τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και εξετάσαμε την αναπτυξιακή προοπτική της Διώρυγας. Ακούσαμε τις προτάσεις του και ως εργαζόμενοι τις θεωρούμε πως κινούνται  προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτές οι προτάσεις ήταν μέσα στις σκέψεις μας και στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την πρωτοβουλία του».