3 Φεβ 2011

Συνεχίζεται η κατάληψη στο υπ.Υγείας


Παραμένουν για τρίτη συνεχή ημέρα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας οι γιατροί, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία.
 Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται..
να αποσυρθεί, πρόσθεσε όμως ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο και κάλεσε τους εκπροσώπους των γιατρών σε κοινή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη.

Οι γιατροί ωστόσο αρνήθηκαν την πρόσκληση και την Πέμπτη συνεδριάζουν εκ νέου προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά πραγματοποιούν την Πέμπτη 24ωρη απεργία, ενώ οι γιατροί των περιφερειακών νοσοκομείων 4ωρη στάση εργασίας.

Οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν ως την Παρασκευή, ενώ την ίδια μέρα 24ωρη απεργία έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ.

Ο υπουργός Ανδρ.Λοβέρδος, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, αποφάσισαν από την επόμενη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ να έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται και στους 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

 Το Εθνος