3 Φεβ 2011

Δεμένοι χειροπόδαρα απο το μνημόνιο


Γράφει ο Στέλιος Μάρκελος 

Λένε, οτι δήθεν το Αιγαίο είναι ειδικού καθεστώτος. Θάλασσα δηλ.ημίκλειστη. Και γι’ αυτό τάχα, δεν ισχύουν οι προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου. Τέτοιες ιδέες ΟΜΩΣ, ισοδυναμούν με αυτοπαραίτηση της Ελλάδας μας..
από τα δικαιώματά της. Οποιαδήποτε ΣΥΝΕΠΩΣ συμφωνία στηρίζεται σε αυτοπαραίτηση της Ελλάδας απ’ όσα της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας θεωρείται άκυρη. Τελεία και παύλα.
Κάποιοι επίσης, μιλούν κομψά, για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Να εκμεταλλευτούμε δηλ.μαζί με άλλους, κάτι που το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας το αναγνωρίζει ως δικό μας ! Δέχεται καμία άλλη χώρα να εκμεταλλευτεί μαζί με μας τα δικά της ; Ασφαλώς και όχι ! Και μείς ; Προσπαθούμε να γαντζωθούμε όπως-όπως στην απόκρημνη και κοφτερή όχθη της πραγματικότητας. Ο προβληματισμός και η έκπληξή μας βαρειές σαν αμαρτίες από παλιά, σέρνονται στο γυμνό έδαφος σαν σκουλίκια. Όλους μας τους καυμούς και τα λάθη μας τα καταγράφουμε στον πίνακα της δήθεν ανυμπόριας μας. Επιτρέπουμε στους ξένους, στην τρόικα να μας κουμαντάρουν το σκάφος. Να μας σκάβουν κάθε νυχτιά το βάραθρο της κοινωνικής μας αποσάθρωσης. Να μας φθείρουν με μαστοριά την ποιότητα της ζωής μας.
Θα ξαναπάρουμε όμως σύντομα την Ελλάδα στα χέρια μας. Από έναν κρυφό δρόμο Θα ξανασηκωθούμε ίσοι και στητοί απ την κορφή ως τα νύχια. Πνεύμα αγώνα επωάζεται μυστικά μέσα μας. Ολο και ξεσκεπάζει πλευρές αθέατες του εαυτού μας. Μοιάζει με άβυσσο όλο φως