3 Φεβ 2011

Με τα… μάτια μας στην Έλλη



Γράφει ο Λυσίας
Δεύτερη μέρα χθες.
Και με σιγουριά πια, θα μπορούσε κανείς να εντοπίσει, στο μεγαλόπνοο….. σχέδιο του Λάμπη Ταγματάρχη, πολλά κενά αέρος….. Δηλαδή φούσκες.

Γιατί, όπως γράψαμε προ ημερών, για να τους προσγειώσουμε λίγο, σημασία δεν έχει για ένα μέσο ενημέρωσης, ποιός λέει τις ειδήσεις, αλλά το ΠΩΣ ΤΙΣ ΛΕΕΙ. Και τί ειδήσεις λέει...

Έτσι διαπιστώνεται πλέον πως ο « κρυμμένος θησαυρός» του Λάμπη, δεν έλαμψε, αφού επρόκειτο για … άνθρακες, τουλάχιστον, για το πολυδιαφημισμένο της υπόθεσης, μιας … « υπόθεσης» χωρίς υπόθεση, αφού τίποτα το καινούργιο δεν έφερε στο προσκήνιο .
Με δεδομένα τα μέσα, τις τεχνικές δυνατότητες την εμπειρία και τις συνεργασίες με τα διεθνή πρακτορεία, που διαθέτει η ΕΡΤ.
Μια από τα ίδια λοιπόν, πάνω στη γνωστή συνταγή, και στην «μόδα», που λόγω αδυναμιών, έχει επιβάλλει η ιδιωτική τηλεόραση, με το ολιγοθεματικό προφίλ, σε ειδήσεις που «πουλάνε» επειδή γαργαλάνε, με τους πυκνούς σχολιασμούς ανά θέμα, από ξερόλες και τον ει δυνατόν, πλατειασμό αυτών. Με αποτέλεσμα άνισο, για τις πολλαπλές δυνατότητες τη...........ς δημόσιας τηλεόρασης.
Μια πορεία σε πεπατημένες διαδρομές, που δεν θυμίζει κάτι διαφορετικό από Όλγα Τρέμη και Σία Κοσιώνη, με λίγη σοβαροφάνεια από Χατζινικολάου και προσποιητή ένταση, με γιαλαντζί τσαμπουκαλίδικο «ντα» από Πρετεντέρη, όταν στο πλαϊνό του … παραθύρι, ο συνομιλητής είναι πράσινος, ή «στριμώχνει» στη γωνία πράσινους…
Το γνωστό ξέρετε επιθεωρησιακό σόου, στο οποίο βρίσκω από όλους αυτούς, πολύ καλύτερο τον … Στάθη Ψάλτη και τον Κώστα Τσάκωνα.
Δεν τρελάθηκα λοιπόν, για ΕΡΤ και ΣΤΑΗ, περίμενα περισσότερα, κυρίως αφού αυτά, από την πολύ διαφήμιση, αναμένονταν μετά … «Βαΐων και κλάδων»
Σίγουρα λαμπερή η Έλλη, διαχρονική, άνετη στο φακό, έμπειρη, με το γνωστό μπλαζέ υφάκι της αρκετά περιορισμένο, με την αυτοπεποίθηση του επαγγελματία, αν και σε κάποιες στιγμές και στα δυο δελτία που παρακολούθησα, διέκρινα τάσεις αμηχανίας, ίσως από μια ελλιπή επικοινωνία, με τον έξω χώρο δημιουργικής δράσης, το κοντρόλ.
Παρόλα αυτά, όπως πάντα, φρέσκια και γοητευτική η Έλλη, με ευγένεια και συγκρότηση απέναντι στους συνομιλητές της, αν και σε κάποια ευχή-φιλοφρόνηση προσκεκλημένου της, την πρώτη ημέρα είπε, μάλλον με αφέλεια «έχει και η δημόσια τηλεόραση ανάγκη από μια ευκαιρία».
ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΕΛΛΗ ΜΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ … ;
Για μαζέψου λίγο …..
Τέλος, να το επισημάνω πάλι, για την τόσο μεγάλη προβολή που προηγήθηκε, περίμενα περισσότερα.
Περίμενα ας πούμε, ένα μισάωρο δελτίο, με πολλά θέματα, με νεύρο, με ρυθμό, και πολύ οπτικοποίηση και δράση, ίσως μετά και ένα δεκάλεπτο, με εμβάθυνση κάποιων φλεγόντων θεμάτων, όπως της Αιγύπτου και τις απεργίες αστικών συγκοινωνιών και φαρμακοποιών, με σχολιασμούς και αναλύσεις, όχι πολλές, για να έχουν την επόμενη και οι εφημερίδες λόγο ύπαρξης.
Πρέπει πια όλοι να καταλάβουν, και πρώτη η εμπειρότατη κυρία Στάη, πως η ΕΡΤ δεν μπορεί, επ΄ ουδενί να ακολουθεί την ιδιωτική τηλεόραση.
Πρέπει αυτή να είναι ο φωτεινός σηματοδότης, που θα κάνει τους άλλους να την ακολουθήσουν …..
Αν μπορούν φυσικά …..


ΠΗΓΗ: ΛΥΣΙΑΣ