4 Νοε 2010

Συσπειρώνεται το ΠΑΣΟΚ στην Πελ/σο στο πρόσωπο του Τατούλη- δεύτερο γύρο προσδοκά η ΝΔ και θέτει ζήτημα "πολιτικής τιμής " τη νίκη στη Πελ/σο


Ολα τα όπλα τους ρίχνουν στη μάχη των εκλογών το ΠαΣοΚ και η ΝΔ. Τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων μελετούν δημοσκοπήσεις αλλά και τα μηνύματα που λαμβάνουν από τη βάση των ψηφοφόρων τους προκειμένου να δώσουν στοχευμένα τις τελευταίες κρίσιμες μάχεςΟ κ. Γ. Παπανδρέου αλλά και ο αρχηγός της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαράς θα βρίσκονται σε περιοδείες ως και το Σάββατο παραμονή των εκλογών, ενώ όλοι προσπαθούν να καταλάβουν αν ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να οδηγήσει σε κάλπη εθνικών εκλογών τους πολίτες ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ορισμένα κεντρικά κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν βεβαιότητα ότι θα προκηρυχθούν εκλογές, μολονότι από τους στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου συντηρείται η αμφισημία του προεκλογικού διλήμματος. Στην Ιπποκράτους πάντως ,σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα , έχουν αναθαρρήσει με τα στοιχεία που έρχονται στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες, τα οποία σύμφωνα με τους επιτελείς του κόμματος δείχνουν άνοδο στα ποσοστά των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΠαΣοΚ. Στη Ρηγίλλης εμφανίζονται συγκρατημένοι στις προβλέψεις τους, επισημαίνοντας τα υψηλά ποσοστά των αναποφάσιστων και της αποχής, και ποντάρουν πολύ στην Αττική και στην Πελοπόννησο.
Στην Πελοπόννησο, όπου η στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Π. Τατούλη προκάλεσε ένταση ανάμεσα στο κόμμα και στους βουλευτές των νομών που συγκροτούν την περιφέρεια, φαίνεται ότι τα πνεύματα ηρεμούν. Η δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά του κ. Τατούλη υποβόσκει, όμως το γεγονός ότι προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του κ. Δ. Δράκο καθώς και η πίεση που ασκεί το δίλημμα για πρόωρες εκλογές το οποίο έθεσε ο Πρωθυπουργός προκάλεσαν τη συσπείρωση των δυνάμεων του ΠαΣοΚ.Από την άλλη,εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία αποτελούν για τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν για τον Πρωθυπουργό κρίνεται η κυβερνητική σταθερότητα το προσεχές διάστημα, για την αξιωματική αντιπολίτευση αυτές οι εκλογές είναι ένα στοίχημα για τον αρχηγό της, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα κριθούν από τον λαό οι επιλογές του.
Επίσης είναι ζήτημα «πολιτικής τιμής» η επικράτηση στον δεύτερο γύρο του κ. Δ. Δράκου έναντι του κ. Π. Τατούλη στην Πελοπόννησο, μια περιφέρεια συμβολική για τη ΝΔ, καθώς είναι η πολιτική έδρα του κ. Σαμαρά, των δύο αντιπροέδρων, του εκπροσώπου και του Γραμματέα του κόμματος.