16 Νοε 2011

Παρθενοραφή


Του Δημήτρη Δανίκα
Ολα ήρθαν τούμπα. Διότι από τους έξω αναγκάστηκαν οι νεοδημοκράτες να κάμνουν κωλοτούμπα. Οι Μερκεζί και όλοι οι εχθροί έσπρωξαν με το ζόρι Σαμαρά με Παπανδρέου μαζί. 
Που πάει να πει, ότι αντικειμενικά, για να...
γλιτώσουν τα δικά τους τα λεφτά, βάζουν πλάτη, ώστε ο δικομματισμός να συντριβεί. 

Το φαντάζεστε; Οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές δουλεύουν για την ενίσχυση της αριστερής στροφής. Απίστευτο! 
Γι’ αυτό ο Σαμαράς έχει στυλώσει τα ποδάρια και δεν βάζει υπογραφή. 
Ωστε στην προεκλογική περίοδο όλα μα όλα να τα αρνηθεί
Οτι, δηλαδή, ο Παπανδρέου και μόνο αυτός υπέγραψε το Μνημόνιο της αντιλαϊκής συναλλαγής. Και ότι ακόμα αυτός δεν πρόκειται να πάρει άλλα μέτρα. Ετσι ως λευκή περιστερά να απογειωθεί. Ετσι με το ανάστημα του καθαρού πολιτικού και αρχηγού της τάχαμου πάναγνης παράταξής του, να εισπράξει μεγάλο μερίδιο από την λαϊκή οργή. Και έτσι το σύστημα, χωρίς θανάσιμα τραύματα από την κρίση του, να βγει και προς την δόξα να πορευτεί. 
-«Και γιατί παρακαλώ καθίσατε στο ίδιο τραπέζι με τον πράσινο εχθρό;» 
-«Μα φυσικά για να εισπράξουμε την έκτη δόση. Εξ ανάγκης. Να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του φτωχού, ταλαίπωρου, δυστυχισμένου λαού».
Μακριά νυχτωμένοι δηλαδή
Γιατί, πρώτο, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι η εκλογική αναμέτρηση στην γνωστή ημερομηνία θα διεξαχθεί. Ολοι και όλα πάνω σε κινούμενη άμμο βαδίζουν προς το άγνωστο με βάρκα μια καρακρισάρα που μπορεί να στείλει στον πάτο του βυθού μπόλικες χώρες της Ευρωζώνης. Εδώ δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει και αν υπάρχει ακόμα ευρώ για να μας σώσει. 
Γιατί δεύτερο, όλοι οι αναλυτές και δημοσκόποι θεωρούν βέβαιο ότι ουδείς αυτοδύναμος θριαμβευτής. 
Γιατί, τρίτο, τα σκάγια από την εφαρμογή των επερχόμενων δυσβάστακτων μέτρων , θα διακορεύσουν εντελώς την παρθενοραφή της Νέας Δημοκρατίας. Αντε τώρα να πείσεις τα εξοργισμένα πλήθη, ότι ναι μεν ο φερ’ειπείν Αβραμόπουλος, είναι το δεξί χέρι του Σαμαρά, «αλλά ξέρετε, έχει παραιτηθεί από βουλευτής». Τέτοια δηλωμένη υποκρισία δεν την τρώνε ούτε στην χειρότερη Μπανανία. Τέτοια επικών διαστάσεων καραφαρσάρα ούτε στην χειρότερη στιγμή της χειρότερης επιθεώρησης από συστάσεως ελληνικής Σκηνής
Και γιατί, τέλος, με την ιλιγγιώδη φθορά του ΠαΣοΚ και την συνακόλουθη της Νέας Δημοκρατίας, είναι βέβαιο ότι τα αριστερά κόμματα θα ωφεληθούν τα μέγιστα.. 

Αν τον Φεβρουάριο καταλήξουμε σε εκλογές. Αν εξακολουθεί να υπάρχει ευρωζώνη. Αν δεν έχουμε υποστεί ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Και αν ο κοσμάκης δεν έχει μαζικά ξεσηκωθεί. 
Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. 
Τίποτα μα τίποτα δεν θα είναι αύριο όπως πριν!

ΠΗΓΗ: tovima.gr