16 Νοε 2011

Καστανίδης: Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, όχι στους «υπηρέτες της χούντας»


Την πρόθεσή του να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν περιβάλει με εμπιστοσύνη υπουργούς που συμμετέχουν σε αυτή και "υπηρέτησαν την χουντική Δεξιά ή είναι γνήσιοι απόγονοι..
του δικτατορικού καθεστώτος" εκδήλωσε ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο


Θα περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, όχι όμως και τους υπουργούς που συμμετέχουν σε αυτή και "υπηρέτησαν την χουντική Δεξιά ή είναι γνήσιοι απόγονοι του δικτατορικού καθεστώτος".

Αυτό αναφέρει ο κ. Καστανίδης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία ερμηνεύει την ψήφο του και καθιστά σαφή τη θέση του ότι για μεν την κυβέρνηση δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, τονίζοντας πως αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον του.

Εξηγεί, όμως, πως "αποτελεί ιστορικό λάθος της δημοκρατικής παράταξης που αποδέχθηκε τη συμμετοχή των ακροδεξιών υπουργών και υφυπουργών στην κυβέρνηση συνεργασίας".


το Έθνος