16 Νοε 2011

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ : Έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας


Σε συμβολική διακοπή του ρεύματος στο υπουργείο Υγείας για περίπου τέσσερις ώρες προχώρησαν το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, εξαιτίας των οφειλών του υπουργείου προς την επιχείρηση, που ανέργχονται σε 3.800.000 ευρώ.
Με επικεφαλής τον πρόεδρο της...
ΓΕΝΟΠ, Νίκο Φωτόπουλο οι συνδικαλιστές κατέβηκαν στον υποσταθμό του υπουργείου και διέκοψαν την ηλεκτροδότηση. 

Η κίνηση, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές είναι συμβολική. Εξάλλου, στο κτίριο του υπουργείου η ηλεκτροδότηση γίνεται με γεννήτρια η οποία ενεργοποιήθηκε αμέσως μετά την διακοπή.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υποστηρίζει, ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επιβάλει το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και την ίδια ώρα το Δημόσιο να χρωστά στη ΔΕΗ συνολικά 141 εκ. ευρώ.

 Ο γγ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κώστας Κατσαρός, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρόμοιες κινητοποιήσεις και σε άλλα υπουργεία.

Κληθείς από τον ANT1 να σχολιάσει την ενέργεια της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναγνώρισε πως η κινητοποίηση έχει βάση, καθώς όταν ζητείται από τους «μικρούς» να πληρώσουν, θα πρέπει να είναι εντάξει στις πληρωμές τους και οι μεγάλοι καταναλωτές.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr