16 Νοε 2011

Μποφόρ από τη συγκυβέρνηση στη ΝΔ


Σοβαρούς κλυδωνισμούς εξακολουθεί να προκαλεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η απόφαση του κ. Σαμαρά να πει "ναι" στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και η διαχείριση του όλου θέματος μέσα από αμφίσημα μηνύματα. Η ισορροπία..
που προσπαθεί να τηρήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένοντας ότι πρόκειται για "συμβολική συμμετοχή" της Νέας Δημοκρατίας και ότι δεν έχει μεταβάλει άποψη για το Μνημόνιο, δεν φαίνεται να αρκεί για να εκτονώσει την ένταση που προκαλείται κυρίως από τους εκπροσώπους της λεγόμενης "λαϊκής Δεξιάς".

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα παραμένει διχασμένη, γεγονός που πιστοποιήθηκε και από τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους μετριοπαθείς βουλευτές στη διαγραφή του Σωτ. Χατζηγάκη και οι οποίοι σήμερα ζητούν μετ' επιτάσεως και τη διαγραφή του Π. Καμμένου, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν "δύο μέτρα και δύο σταθμά" στην αντιμετώπιση των βουλευτών.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να μην ακολουθεί αυτή την ώρα μια "καθαρή γραμμή" και προσπαθεί παρασκηνιακά να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα και ειδικότερα να μην προχωρήσει σε μία ακόμη διαγραφή μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες. Για τον λόγο αυτό κάλεσε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του τον Π. Καμμένο, ο οποίος λίγο πριν είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στην πεντάλεπτη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες δεν υπήρξε συμφωνία, καθώς ο βουλευτής της Β' Αθηνών επέμεινε στην άποψή του.

Ραντεβού
Μέλη της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν μετά το συγκεκριμένο ραντεβού ότι ο κ. Σαμαράς θα αναγκαστεί να τον διαγράψει εφόσον σήμερα η ψήφος του βουλευτή είναι αρνητική, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να τον καλέσει και πάλι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα σε εύθετο χρόνο, όπως ακριβώς συνέβη και με τη Λ. Κατσέλη στο ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η επίδειξη πυγμής -διά των διαγραφών- του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν φαίνεται να λύνει το πρόβλημα.


Είναι χαρακτηριστικό ότι και χθες στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, όπως είναι οι κ. Μιχελάκης και Σταμάτης, επέμειναν στη σχετική υποβάθμιση των δυνατοτήτων που έχει η κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ αντίθετα ο Μ. Βαρβιτσιώτης, μέλος της ομάδας των "πέντε", κάλεσε όλους να μην αναλωθούν σε μικροπολιτικές και μικροκομματικές στρατηγικές.


ΤΟ ΕΘΝΟΣ