27 Αυγ 2011

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε και το ευρωπαικό σούπερ καπ


Η Μπαρτσελόνα συνέχισε τη συλλογή των τίτλων, μόλις λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του ισπανικού σούπερ καπ. 
Στο «Λουί Ντε», στο Μονακό, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε άλλη μιά παράσταση. 
Σύμφωνα, μάλιστα,  με την ισπανική εφημερίδα Marca, η Μπαρτσελόνα...
ξεπέρασε σε τίτλους την Ρεάλ, αφού με τον αποψινό έφτασε συνολικά τους 74 , έναντι 73.

Ο αγώνας  είχε ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του, με την Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή της μπάλας, με το γνωστό παιχνίδι της (αν και δεν ανέβασε σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο την ταχύτητα) και την πορτογαλική ομάδα να προσπαθεί να πιέσει ψηλά, για να εκμεταλευτεί κάποιο λάθος.
Η απουσία των Πικέ και Πουγιόλ από το κέντρο της άμυνας της Μπαρτσελόνα είχε συνέπεια τα λάθη, αλλά η αλήθεια είναι, ότι από αυτή την Πόρτο έλειπε ο περυσινός πρώτος σκόρερ, ο Κολομβιανός Φαλκάο.  

Στο α' μέρος, είχαμε δύο σουτ των Μουτίνιο (7' ) και Τσάβι (37' ) που εξουδετέρωσαν οι Βαλντές και Ελτον αντίστοιχα, μία σπουδαία ευκαιρία όταν από πάσα του Ινιέστα στον κενό χώρο, ο Πέδρο με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ και φυσικά το γκολ.

Στο 39' λοιπόν από λάθος του Γκουαρίν (σε γύρισμα της μπάλας στον τερματοφύλακα), ο Μέσι έκλεψε, πέρασε τον Ελτον και σκόραρε στην άδεια εστία.

Ο Βαλντές είχε μία εντυπωσιακή απόκρουση σε δυνατό σουτ του Γκουαρίν από 30 μέτρα (56' ), ενώ το 2-0 έγινε στο 88' ύστερα από μιά καταπληκτική ασιστ του Μέσι στον Φάμπρεγας και πλασέ του τελευταίου.

Να σημειώσουμε ότι ο Πόρτο τέλειωσε το ματς με εννέα παίκτες, αφού ο Ολλανδός διαιτητής Κούιπερς απέβαλε τον Ρολάντο (δεύτερη κίτρινη στο 84' ) και τον Γκουαρίν (απ΄ευθείας κόκκινη στις καθυστερήσεις) 

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Αντριάνο (64' Μπουσκέτς), Αμπιντάλ, Μαστσεράνο, Άλβες, Κεϊτά, Ινιέστα, Τσάβι, Βίγια (61' Σάντσες), Μέσι, Πέδρο (79' Φάμπρεγας)

Πόρτο: Ελτον, Φουτσίλε, Οταμέντι, Ρολάντο, Σαπουνάρου, Σόουζα (77' Φερνάντο), Μουτίνιο, Γκουαρίν, Ροντρίγκες (68' Βαρέλα), Χουλκ, Κλέμπερ (77' Μπελούτσι)