25 Ιαν 2011

Η κοπή της Βασιλόπιτας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, σήμερα 25/1/2011 πραγματοποιήθηκε η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας  του 5ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου, στο... αμφιθέατρο του σχολείου. Την κοπή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κορινθου κ.κ. Διονύσιος, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του την εκδήλωση .Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν σεβαστοί πατέρες , ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, ο Σύλλογος γονέων, γονείς και μαθητές..
Ο σεβασμιώτατος  μίλησε στα παιδιά  για τον «πραγματικό» Άγιο Βασίλειο, αλλά και για το πως προέκυψε το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας.





 Επίσης αναφέρθηκε  σε  «δύο λέξεις που τείνουν να εξαφανιστούν από το Ελληνικό λεξιλόγιο και την Ελληνική κοινωνία, το «φιλότιμο και το μεράκι». Εξήγησε στα παιδιά για την ¨βαρύτητα¨ και την έννοια την οποία είχαν οι λέξεις αυτές στην Ελλάδα στα παλιά τα χρόνια και τους ζήτησε να έχουν  πάντα  μέσα τους το Χριστό και με αυτόν να πορεύονται.
Ο σύλλογος γονέων του 5ου δημοτικού ευχαριστεί το σεβασμιώτατο μητροπολίτη  κ Διονύσιο για την ιδιαίτερη τιμή και αγάπη που προσέφερε στο σχολείο μας και του εύχεται, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να του δίνει υγεία και δύναμη.
Υγεία ώστε η Αρχιερατική του Διακονία να είναι μακροχρόνια και δύναμη ώστε να συνεχίσει το δύσκολο και πολυδιάστατο δημιουργικό του έργο. Ευχαριστεί, επίσης,  τους σεβαστούς πατέρες για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας του σχολείου μας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του 5ου δημοτικού Κορίνθου για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν, η οποία είναι δύσκολη και εξαιρετικά σημαντική.  

Σύλλογος Γονέων του  5ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου.