25 Ιαν 2011

Ερώτηση Μανωλάκη για την λειτουργία της Αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας


Προς τον υπουργό Προστάσιας του Πολίτη

  Κύριε Υπουργέ,
Τα τελευταία χρόνια η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της εγκληματικότητας στην περιοχή της Κορινθίας έχει φέρει τους κατοίκους των πόλεων και των χωριών σε απόγνωση..
και είμαι σίγουρος ότι προβληματίζει και τις αρμόδιες υπηρεσίες σας. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου είναι απαραίτητη η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας σε προσωπικό και μέσα και η μετεγκατάσταση της σε σύγχρονο κτήριο όπως σας έχω επισημάνει με παλαιότερες ερωτήσεις μου εντός του χώρου του Στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε συνεργασία με το ΥΕΘΑ.
Πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» αναφέρει πως υπάρχει σχέδιο ώστε «…η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να μετατραπεί σε διεύθυνση-πιλότο, με ριζική αναδιάρθρωση και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Η επιλογή της συγκεκριμένης Αστυνομικής Διεύθυνσης δεν είναι τυχαία. Αν λειτουργήσει με το απαιτούμενο προσωπικό και τη δημιουργία όλων εκείνων των αστυνομικών υπηρεσιών που χρειάζονται για σωστή και κυρίως προληπτική αστυνόμευση, εκτιμάται ότι η εγκληματικότητα σε όλη την Πελοπόννησο θα μειωθεί κατά 50% έως 60%. Κι αυτό γιατί από την περιοχή της Κορίνθου μπαίνουν και βγαίνουν ντόπιοι και ξένοι παράνομοι που διαπράττουν τα σκληρότερα εγκλήματα.»
Κατόπιν των ανωτέρω, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Επεξεργάζεται το Υπουργείο όντως ένα τέτοιο σχέδιο και αν ναι ποιες είναι οι λεπτομέρειές του και πότε προβλέπεται να εφαρμοστεί.