25 Ιαν 2011

Πρώτη συγκέντρωση της Γραμματείας της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελ/σου για την ενότητα Κορινθίας


Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση της Πενταμελούς Γραμματείας της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας με την παρουσία του... υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Νίκου Χανιά και πέντε υποψηφίων περιφερειακών Συμβούλων, μελών της Γραμματείας.
Στη συγκέντρωση αυτή έγινε, καταρχήν, καθορισμός του γεωγραφικού πεδίου ευθύνης των μελών της Γραμματείας και πιο συγκεκριμένα: Κατερίνα Ρουμελιώτη: Δήμος Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, Βασιλακόπουλος Θοδωρής: Δήμος Νεμέας, Ψηλογιαννόπουλος Παναγιώτης: Δήμος Κορινθίων, Ψυχογιός Γιώργος: Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Μπιτσάκου Σούλα: Δήμος Βέλου-Βόχας. Για το Δήμο Σικυωνίων θα οριστεί υπεύθυνος από την Ολομέλεια του Συνδυασμού.
Στη συνέχεια, συζητήθηκε η έως τώρα παρέμβαση του Συνδυασμού, η οποία παρά το μικρό χρονικό διάστημα που έχουμε διανύσει από τις εκλογές, περιλάμβανε πολλές και σημαντικές δράσεις, όπως η δυναμική παρουσία μας στα διόδια Νεστάνης και  Σπαθοβουνίου, όπου μαζικά απαιτήσαμε την κατάργηση των διοδίων και την ελευθερία μετακίνησης στις εθνικές οδούς. Μάλιστα, την Κυριακή 23/01/2011 συμμετείχαμε στο Συντονιστικό Επιτροπών ενάντια στα Διόδια που διοργανώθηκε στην Τρίπολη.
Επιπλέον, δημοσιεύσαμε τις θέσεις μας για μια πιο δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) με δικαίωμα λόγου στους αντιπεριφερειάρχες που δεν εκλέχτηκαν και δικαιότερη εκπροσώπηση των παρατάξεων στις διάφορες Επιτροπές του Π.Σ., ενώ δημιουργήσαμε και σελίδα στο facebook, όπου παρουσιάζουμε τις θέσεις μας για ζητήματα του Νομού και ενημερώνουμε για τις δράσεις μας.
Τέλος, η συζήτηση εστιάστηκε στη μορφή παρέμβασης εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου. Στα πλαίσια αυτά, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός εντύπου της παράταξης που θα εκδίδεται περιοδικά και θα διανέμεται σε πόλεις και χωριά του Νομού. Στο παραπάνω έντυπο θα παρουσιάζεται η παρέμβασή μας εντός κι εκτός Π.Σ., ενώ θα υπάρχει και αρθογραφία, καθώς και καλλιτεχνική ύλη. Η ιεράρχηση και επιλογή της θεματολογίας αυτής θα γίνει στην επόμενη Ολομέλεια της παράταξης.
Εξάλλου, τονίστηκε για μια ακόμα φορά ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή και η αλληλεγγύη μας στα τοπικά κινήματα, καθώς και η συνεχής επαφή με τον κόσμο μέσα από επισκέψεις σε χώρους εργασίας, καφενεία και μαζικούς χώρους.