25 Ιαν 2011

Επίσκεψη των εκπροσώπων της πρεσβείας της Βενεζουέλας στο δήμο Κορινθίων

    
Την Πέμπτη  στις 10 π.μ., ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, θα υποδεχτεί στο δημοτικό κατάστημα της πόλης μας, τους Εκπροσώπους της  Πρεσβείας  της Βενεζουέλας, με επικεφαλής τον επιτετραμμένο της κ. Ρόμπερτ   Χιμένες.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται...
για να τιμηθεί ο Φρανσίκο Ντε Μιράντα, ένας από τους πρωτεργάτες της επανάστασης των Λατινοαμερικανικών λαών ενάντια στην Ισπανική καταπίεση που οδήγησε, ανάμεσα στα άλλα, στην ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους της Βενεζουέλας.
Επίσης, στα πλαίσια της επίσκεψης, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες  πολιτιστικής συνεργασίας με αφορμή την συμπλήρωση των 225 ετών  της διαδρομής του στην Ελλάδα,   αφού ο Δήμος μας «φιλοξένησε» κατά το παρελθόν, τον Αρχιστράτηγο Μιράντα, όπως και ο ίδιος υπογραμμίζει στο ημερολόγιό του.
Το όνομά του είναι γραμμένο στην Αψίδα του Θριάμβου, η προσωπογραφία του στο Παλάτι των Βερσαλλιών και το Άγαλμα του στο Βαλμί.
Ήρθε στη Χώρα μας, με σκοπό να καλλιεργήσει τη γνώση του στη φιλοσοφία και στη στρατιωτική τακτική. Πήγε στον Μαραθώνα και στη Σαλαμίνα για να γνωρίσει από κοντά τις  τοποθεσίες που «ξεδιπλώθηκαν»  οι στρατηγικές αρετές του Μιλτιάδη και του Θεμιστοκλή και η ανδρεία των Κορινθίων Σαλαμινομάχων.
Είναι τιμή για την πόλη μας , που η επίσκεψη των Εκπροσώπων της Πρεσβείας  αφορά τον Πρώτο Λατινο-Αμερικανό επαναστάτη που επισκέφθηκε την Ελλάδα, τον Φρανσίκο Ντε Μιράντα.