25 Ιαν 2011

Οριστική ένταξη του αποχετευτικού δικτύου του Μουλκίου στο ΕΣΠΑ

 
Ο Αντιπεριφερειάρχης  Κορινθίας κ. Γ. Δέδες τη Δευτέρα επισκέφτηκε το Μούλκι, δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Σικυωνίων, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο, Ευαγγελία Αδάμ-Σπανογιάννη και Ανδρέα Καραχοντζίτη .
   Ο κ. Δέδες τήρησε μια προεκλογική του δέσμευση... απέναντι στους πολίτες του Μουλκίου να ενταχτεί το αποχετευτικό δίκτυο του τοπικού διαμερίσματος στο ΕΣΠΑ. Η ένταξη του έργου είναι μια πραγματικότητα και ο κ.Δέδες επισκέφτηκε το Μούλκι προκειμένου να ενημερώσει τους Δημοτικούς , τοπικούς παράγοντες καθώς και τους πολίτες .
   Σχετικά με το θέμα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε: «Τα ευχάριστα νέα που σας φέρνω είναι ότι στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 υπήρξε απόφαση από τον Γενικό Γραμματέα της Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη για την οριστική ένταξη του αποχετευτικού του Μουλκίου στο ΕΣΠΑ. Το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2011 και το αποχετευτικό στο Μούλκι θα ξεκινήσει με προϋπολογισμό περίπου 1.900.000 €. Είναι ένα έργο σημαντικό και αν υπάρξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον από την Δημοτική Αρχή θα μπορέσει σύντομα να ξεκινήσει». 
   Παρεμβάσεις για το ίδιο θέμα έκαναν ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Α. Παπαγγελόπουλος , ο Αντιδήμαρχος Σικυωνίων κ. Ν. Παπαβασιλείου καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες .
   Στη συνέχεια, ο κ. Δέδες έκανε λόγο για την ανάγκη συνεργασίας του Ά και ΄Β βαθμού αυτοδιοίκησης τονίζοντας ότι: « Είναι σαφές πως αρχίζει να εγκαινιάζεται μια νέα νοοτροπία για τα αυτοδιοικητικά  πράγματα. Επιτρέψτε μου να επισημάνω δύο απλά χαρακτηριστικά. Δεν πρέπει να αφήσουμε ευκαιρία, ούτε ένα λεπτό να πάει χαμένο. Κάνουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να εντάξουμε όσο γίνεται περισσότερα έργα στο ΕΣΠΑ, όμως δεν βρήκαμε καμία ώριμη  μελέτη ένταξης . Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών .
   Στη συνέχεια ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στα έργα του προαστιακού, καθώς και του εθνικού δρόμου Κορίνθου – Πατρών που βρίσκονται σε εξέλιξη . «Από τα έργα που γίνονται καταστρέφονται ορισμένα αρδευτικά δίκτυα και πολλές φορές οι εταιρίες προσπαθούν να αποκαταστήσουν μέρος του καταστρεμμένου δικτύου ενώ άλλοτε δεν ασχολούνται καθόλου. Σχετικά με το θέμα αυτό όχι απλά ζητάμε την πλήρη αποκατάσταση των δικτύων, αλλά τις βέλτιστες τεχνικά λύσεις, ώστε να εξυπηρετηθούν οι περιοχές που σήμερα πλήττονται γιατί καταστρέφονται τα εγγειοβελτιωτικά έργα. Σε αυτά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί θα υπάρξει άμεση παρέμβαση στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
   Ένα άλλο, επίσης, σημαντικό θέμα που θέλω να τονίσω είναι η κατασκευή του δρόμου παράπλευρα του προαστιακού. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση . Εκείνο που προβλέπεται είναι η αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου και όχι η νέα χάραξη ενός παράπλευρου δρόμου από την Κόρινθο μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια που θα βοηθήσει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και θα ανακουφίσει την παλιά εθνική οδό. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, γιατί δυστυχώς, τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον και κανένας σχεδιασμός για τη χάραξη ενός τέτοιου οδικού άξονα. Αυτό το έργο θα το απαιτήσουμε χωρίς να προσδοκούμε ότι θα είναι αυτό  ακριβώς που θα θέλαμε, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία να κατασκευαστεί. Αν είχαμε δει το θέμα σαν Κορινθία έγκαιρα θα είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα .
   Αυτή την στιγμή κάνουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά  αποτελέσματα. Είναι σαφές ότι τα τρία μέτωπα που ανοίγουμε είναι τα αρδευτικά, η διευθέτηση των χειμάρρων και ο παράπλευρος δρόμος της εθνικής οδού».
   Ακολούθησε πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση μεταξύ του κ. Δέδε με τους παρευρισκόμενους. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σικυωνίων κ. Ν. Παπαβασιλείου , κ. Γ. Τσιάνος και Β. Χουσελάς, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μουλκίου κ. Κλειούφη και Τοπικοί Σύμβουλοι.