1 Οκτ 2010

Η ΔΕΥΑΚ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αυτό που κρατάμε απο την χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Καραμανλή ,διευθυντή της ΔΕΥΑΚ,  προς τους δημοσιογράφους είναι πως στην περιοχή που παρουσιάζει το επίμαχο ρεπορτάζ με τα βοθρολύμματα , δυο φορές συνεχόμενες έχει προκληθεί απο αγνώστους ζημιά στο βόθρο της ταβέρνας,η οποία και δεν λειτουργεί  ,αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για δολιοφθορά.

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ χθες έδειξε έγγραφα με αναλύσεις του νερού απο τις αρχές του μήνα,που αποδείκνυαν πως το νερό που φτάνει στους Κορίνθιους είναι πολύ καλό. Αναφέρθηκε μάλιστα και στο διυληστήριο ,το οποίο είναι όπως είπε υπερσύγχρονο και κάλεσε τους δημοσιογράφους να κάνουν ένα εκτενές ρεπορτάζ γι αυτό.
Ωστόσο,εκείνο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι όταν αναφέρθηκε στην διεύθυνση υγείας της ΝΑ Κορινθίας και είπε πως υπάρχει επίσημο έγγραφο της με αναλύσεις για το νερό της Κορίνθου ,οι οποίες το χαρακτηρίζουν άριστης ποιότητας .Ήδη η ΔΕΥΑΚ έχει ζητήσει εγγράφως τις αναλύσεις αυτές απο τον προιστάμενο της υπηρεσίας ..Μάλιστα,όπως ισχυρίζεται ο κύριος Καραμανλής ,όταν ρώτησε γιατί δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα αυτές  οι αναλύσεις που αφορούν την καταλληλότητα του νερού ,ο προιστάμενος της δ/νσης είπε πως δεν του ζητήθηκαν ποτέ!
Περιμένουμε λοιπόν και αυτό το έγγραφο ,αλλά σαφώς και τις τοποθετήσεις όλων των θεσμοθετημένων φορέων..