1 Οκτ 2010

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ .ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συν/ξη τύπου πραγματοποίησε σήμερα για το θέμα του νερού ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός,ο οποίος παορυσίασε έγγραφο της δ/νσης υγείας με ημερομηνία 1-10-10 στο οποίο η υπηρεσία αναφέρεται στισ μετρήσεις που έκανε σε διάφορα σημεία της πόλης της Κορίνθου και αποφαίνεται προς το νερό είναι κατάλληλο προς πόση.Να τονίσουμε ,πως η δ/νση υγείας είναι η κθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία που χορηγεί την άδεια καταλληλότητας του νερού .Εαν δηλαδή ,η συγκεκριμένη υπηρεσία έβρισκε συγκεκριμένα στοιχεία ακατάλληλα για την υγεία μας ,θα έπρεπε να δώσει διαταγή παύσης της υδροδότησης ,αλλιώς έχει ποινικές ευθύνες.

ο δήμαρχος κατα την συν/ξη τύπου εξήγησε πως υπάρχει υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ σε 24ωρη βάση που ελέγχει τις πηγές και το αντλιοστάσιο.Αποκάλυψε πως εδώ και 8 μήνες ο δήμος έχει αγοράσει ακίνητο στην περιοχή ,για να προστατεύει τις πηγές. "Παραλάβαμε ένα διυληστήριο κατεστραμμένο ,το ανακατασκευάσαμε ,βάλαμε αυτόματο χλωριωτή.Στο θέμα της χλωρίωσης τηρούμε την νομοθεσία. Έχουμε κάνει εκατοντάδες μετρήσεις. Εμείς ως δήμος ,η αρμόδια διεύθυνση της Νομαρχίας ,αλλά και πολλοί άλλοι που πολύ θα επιθυμούσαν να έβρισκαν κάτι στο νερό μας.Δεν βρέθηκε ποτέ καμία μέτρηση στο δίκτυο της πόλης με βακτηρίδια και εντερόκοκκους. "διαβεβαίωσε ο κύριος Πνευματικός αφήνοντας να εννοηθεί πως πίσω απο αυτά κρύβονται  επιχειρηματικά συμφέροντα απο εταιρίες εμφιάλωσης,οι οποίες έχουν δει τις πωλήσεις τους να πέφοτυν δραματικά.
Ο δήμαρχος θα απευθυνθεί στην δικαιοσύνη για το θέμα αυτό για να απαντηθούν όπως είπε αρκετά ερωτηματικά. Πχ πώς δημόσια έγγραφα διοχετεύονται στον τύπο και δεν δίνονται στην αρμόδια επιχείρηση ύδρευσης ..Το αδίκημα είναι σοβαρό ,εαν σκεφθεί κανείς ,πρόσθεσε πως εαν υποτίθεται η υπηρεσία γνώριζε κάτι σοβαρό για την υγεία των Κορινθίων και δεν το γνωστοποίησε στον δήμο ,αυτό έχει επιπτώσεις κακουργηματικές.