1 Οκτ 2010

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΜΠΑΘΑΡΙΣΤΡΑ

      O Δήμος Κορινθίων μετά την ολοκλήρωση της αποχέτευσης των λυμάτων και της αποχέτευσης των ομβρίων σε  καίρια σημεία , που πλημμύριζαν, ολοκλήρωσε τη μελέτη  διάνοιξης των δρόμων στις συνοικίες της Καλλιθέας και της Νεάπολης.
Η μελέτη  αφορά έργα οδοποιίας , είναι προϋπολογισμού 600.000 €, χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου, ενώ το ποσοστό της έκπτωσης που δόθηκε στη δημοπρασία είναι 54%.
    Οι εργασίες άρχισαν  από την περιοχή της Καλλιθέας και  βρίσκονται σε εξέλιξη στην  Νεάπολη  με τη διάνοιξη βασικών αρτηριών , που θα διευκολύνουν  τους κατοίκους των περιφερειακών αυτών συνοικιών.
 
    Με τη συγκεκριμένη εργολαβία εκτελούνται χωματουργικές εργασίες  διάνοιξης των  οδών , που προβλέπονται στο σχέδιο πόλης, η κατασκευή  ρείθρων και πεζοδρομίων, η δημιουργία υπόβασης  στις οδούς και η τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα σε όλους τους δρόμους. Παράλληλα γίνονται ενέργειες προς τους κοινωφελείς οργανισμούς (Δ.Ε.Η.- Ο.Τ.Ε. κλπ) για την μεταφορά των δικτύων τους από τα σημεία  που  είναι  εντός των  υπό διάνοιξη δρόμων.
 
   Η Δημοτική αρχή  ζητά την κατανόηση των κατοίκων για την προσωρινή  πιθανή ταλαιπωρία  που  υφίστανται από την κατασκευή των έργων.