1 Οκτ 2010

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ :"ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ"

Την ύπαρξη σχεδίου της κυβέρνησης ώστε να απορροφηθεί η ψήφος δυσαρέσκειας με την κάθοδο πολλών υποψηφίων είτε έχουν είτε όχι το χρίσμα του ΠαΣοΚ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές κατήγγειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα .
Οπως είπε χθες μιλώντας για τις εκλογές του Νοεμβρίου, «αυτό που εμείς ξέρουμε είναι ότι στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ έγινε καθαρός υπαινιγμός ότι εκεί που υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι για το ΠαΣοΚ μπορεί και να μη δοθεί χρίσμα, ή και να δοθεί, αλλά όλοι μαζί θα είναι στη μάχη του δεύτερου γύρου».

Ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής, σημείωσε ότι το ΠαΣοΚ δίνει τη μάχη του με τρία ψηφοδέλτια, ώστε να διαμορφώσει εκτός από το κομματικό ψηφοδέλτιο «δύο ακόμη δίχτυα για εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας». Οπως είπε, το ΠαΣοΚ «έχει δίχτυα έτοιμα ώστε να ξαναρίξει τον όποιο αριθμό ψήφων πιάσουν στο κύριο πασοκικό καλάθι» βάζοντας στην ίδια μοίρα το ψηφοδέλτιο του κ. Ι. Σγουρού (επίσημο χρίσμα ΠαΣοΚ), του κ. Ι. Δημαρά και του κ. Αλ. Μητρόπουλου (στηρίζεται από πασοκογενείς που διαφωνούν με το μνημόνιο, από τον ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ).

Δεύτερα και τρίτα ψηφοδέλτια
Τόνισε ότι και αν δεν ήταν προσχεδιασμένα όλα αυτά, «υπάρχει σχεδιασμός σήμερα». Και αναρωτήθηκε: «Αλλωστε τι διαφορετικό θα γίνει αν στη θέση του κ. Σγουρού είναι ο κ. Δημαράς ή ο κ. Μητρόπουλος; Δεύτερα και τρίτα ψηφοδέλτια φτιάχνει το ΠαΣοΚ και στα συνδικάτα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις διαμορφώνουν ενιαίο ψηφοδέλτιο η ΝΔ, το ΠαΣοΚ και ο ΣΥΝ, προκειμένου να βγάλουν από τα προεδρεία τους κομμουνιστές ή να εμποδίσουν την εκλογή αντιπροσώπων στα όργανα».
ΤΟ ΒΗΜΑ on line