10 Νοε 2011

Τόκυο… backup! Η πρώτη «εφεδρική» πόλη στον κόσμο!


Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα τα καινοτόμα σχέδιά της, που αφορούν στην ανάπτυξη μιας νέας πόλης, που θα λειτουργεί ως σημείο στήριξης για το Τόκυο, σε περίπτωση σεισμού ή άλλης φυσικής καταστροφής. 
Ο πρόσφατος σεισμός και το...
τρομακτικό τσουνάμι προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στην πόλη, αφήνοντας τους κατοίκους χωρίς ηλεκτρικό, νερό και τρόφιμα για πολλές εβδομάδες.


 Έτσι η δημιουργία μιας «εφεδρικής» πόλης ως «backup» του Τόκιο κρίνεται επιτακτική ανάγκη, σύμφωνα με τους Ιάπωνες. Το «αντίγραφο ασφαλείας» της πόλης θα δημιουργηθεί μόλις 300 μίλια δυτικά του Τόκυο και θα ονομάζεται «IRTBBC» (Integrated Resort Tourism, Business Backup City), ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 50.000 κατοίκους και 200.000 εργαζομένους από τις κοντινές πόλεις.


Βασικός σκοπός είναι να εξασφαλίζεται ότι οι δραστηριότητες της κυβέρνησης θα μπορούν να συνεχιστούν χωρίς προβλήματα σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών αλλά και ότι οι κάτοικοι συνεχίζουν εν μέρει κανονικά τη ζωή τους σε περίπτωση που το Τόκιο προσβληθεί από νέο σεισμό ή τσουνάμι.




ΠΗΓΗ: perierga.gr