18 Σεπ 2011

Ζυμώσεις για ανατροπές στο παρά πέντε για τις εκλογές στην ΠΕΔ


Νέα δεδομένα φαίνεται να δημιουργούνται, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, που θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.
Παρ' ότι αρχικά, διαφαινόταν ότι οι δύο ισχυροί πόλοι θα είναι ο «γαλάζιος» (με επικεφαλή τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα)...
και ο «πράσινος» (με επικεφαλή τον Δήμαρχο Κορίνθου, Αλέξανδρο Πνευματικό),η πρώτη ανατροπή επήλθε μετα την άρνηση του δημάρχου Κορινθίων  Πνευματικού να ηγηθεί κομματικού ψηφοδελτίου,εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία να μην είναι υποψήφιος..
Ενα πολύ πιθανό σενάριο που σήμερα δημοσιοποιείται απο το Καλημέρα Αρκαδια είναι το ΠΑΣΟΚ  να μην «κατεβάσει» ψηφοδέλτιο .
   Οι πληροφορίες λένε,πως  θα υπάρξει υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, το οποίο, κατά κύριο λόγο, θα απαρτίζεται από Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοτικά ψηφοδέλτια που δεν στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, στις δημοτικές εκλογές του 2010.
    Στο υπερκομματικό αυτό συνδυασμό, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρίσκονται ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ οι Δήμαρχοι της Αρκαδίας. Σίγουρα, οι τέσσερις από τους πέντε!

    Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα στο υπερκομματικό ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Γορτυνίας, Γιάννη Γιαννόπουλου…
    Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα είναι υποψήφιοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θα προέρχονται από το χώρο του Συνασπισμού.

       «Αρχηγός» στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο δεν υπάρχει  προς το παρόν. Εφόσον, κερδίσει τις εκλογές, τότε τα εκλεγμένα μέλη του θα αποφασίσουν για τον πρώτο Πρόεδρο της ΠΕΔ..
    Στην αντίπερα όχθη, θα υπάρξει αμιγώς κομματικό ψηφοδέλτιο από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία προφανώς εκτιμά ότι με ένα «γαλάζιο» συνδυασμό, θα μπορέσει να κερδίσει την ΠΕΔ.
    Από τον συνδυασμό αυτό, την Προεδρία θα διεκδικήσει ο Παναγιώτης Νίκας.
    Τέλος, το ΚΚΕ προσανατολίζεται να «κατεβάσει» δικό του συνδυασμό.

Με πληροφόρηση απο το KΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ