16 Σεπ 2011

Θύμισε Εθνική από τα παλιά και μπήκε στην εξάδα


Στόχος επετεύχθη! 
Η Εθνική Ελλάδος με μεγάλη εμφάνιση - στο πρώτο κυρίως δεκάλεπτο - νίκησε 87-77 τη Σερβία, μπήκε στην εξάδα του Ευρωμπάσκετ και κατά συνέπεια πήρε την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού.
Την ίδια ώρα οι «πλάβι» καταδικάζονται σε...
διακοπές τα δύο επόμενα καλοκαίρια.

Ηγέτης ο Γιάννης Μπουρούσης, έκανε ρεκόρ καριέρας στην Εθνική με 27 πόντους, τραυματίας αποχώρησε (πιθανότατα με διάστρεμμα) ο Νίκος Ζήσης. Το Σάββατο (21:00, ΕΤ1) η Εθνική θα δώσει την τελευταία παράσταση του καλοκαιριού, κόντρα στη διοργανώτρια Λιθουανία, με στόχο την πέμπτη θέση.

Η Ελλάδα καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, το καλύτερο που έχει κάνει ομάδα μέχρι στιγμής στο Ευρωμπάσκετ (34-8). Οι Σέρβοι ανέβηκαν, βρήκαν το σουτ τους, όμως η Εθνική διαχειρίστηκε τη διαφορά, κατέβασε το ρυθμό και έφτασε εύκολα στη νίκη.

Οι "τρεις σωματοφύλακες" του Ηλία Ζούρου ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα, οι παίκτες που τράβηξαν το κουπί. Ο Γιάννης Μπουρούσης με 27 πόντους και 6 ριμπάουντ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του με την Εθνική, ο Αντώνης Φώτσης ήταν καταπληκτικός (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Νίκος Ζήσης σε 26 λεπτά πρόλαβε να πετύχει 18 πόντους, πριν αποχωρήσει τραυματίας.

Αλλά δεν ήταν μόνο οι τρεις παλιοί που εντυπωσίασαν.  
Ο Νικ Καλάθης ντύθηκε... Διαμαντίδης και πέτυχε νταμπλ νταμπλ (10 πόντοι, 10 ασίστ), ενώ συγκλονιστικός ήταν ο Κώστας Παπανικολάου. Μπορεί να πέτυχε μόνο 4 πόντους, αλλά πρόσθεσε 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.


Η Ελλάδα για ακόμα ένα παιχνίδι έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Περιόρισε τον Μίλος Τεόντοσιτς και εκτός του Μάρκο Κέσελ, που μας πλήγωσε από την περιφέρεια, κανένας Σέρβος δεν πέρασε εύκολες στιγμές επιθετικά.

Το Ευρωμπάσκετ δεν έχει τελειώσει ακόμα. Τα κρίσιμα παιχνίδια έχουν περάσει, όμως η Εθνική θα κυνηγήσει το Σάββατο (21:00, ΕΤ1) την άκρως τιμητική πέμπτη θέση κόντρα στη διοργανώτρια Λιθουανία.

Τα δεκάλεπτα: 33-8, 48-26, 64-48, 87-77

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 27 (2), Ζήσης 18 (1), Βασιλειάδης, Καλάθης 10, Φώτσης 16 (2), Παπανικολάου 4 (1), Μαυροειδής 2, Μπράμος 6, Κουφός 4, Καϊμακόγλου

ΣΕΡΒΙΑ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Τεόντοσιτς 6, Πάουνιτς 3 (1), Μπιέλιτσα 2, Μάρκοβιτς 4 (1), Σαβάνοβιτς 9 (1), Κέσελ 22 (3), Κρστιτς 15, Πέροβιτς 2, Μάτσβαν 14 (1)

ΠΗΓΗ: enet.gr