16 Σεπ 2011

Νέες απειλές για μπλόκο στην είσπραξη του φόρου



Την απειλή που είχε εκφράσει και προ ημερών, δηλαδή να εμποδίσει την είσπραξη του τέλους στα ακίνητα, επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα....



"Οι νόμοι φτιάχνονται για να υπηρετούνται οι πολίτες. Εάν ο νόμος επιβάλει στους εργαζόμενους της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα στον άνεργο, τον μεροκαματιάρη, τον παππού και τη γιαγιά, τον φτωχό συνάνθρωπό μας που δεν έχει μία στην τσέπη του, που το μηνιάτικο τελειώνει στις 15, εμείς δεν θα το κάνουμε. Προτιμούμε να παρανομήσουμε και ας υποστούμε τις όποιες συνέπειες", σημείωσε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Συμφωνήσαμε με τη ΓΕΝΟΠ ότι "τέτοια σκληρά μέτρα μονάχα οικονομικοί δολοφόνοι και οικονομικοί τρομοκράτες μπορούν να πάρουν", είπε ο κ.Τσίπρας μετά τη συνάντηση.

"Το νέο χαράτσι ακίνητης περιουσίας, το οποίο περνάνε στη ΔΕΗ μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε φοροεισπράκτορες και τιμωρούς, είναι αντισυνταγματικό, γιατί αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, σε μια βασική αρχή του Συντάγματος ότι ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να φορολογείται με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα. Δεν μπορεί να φορολογείται το ίδιο ένας που έχει ένα ακίνητο στην ίδια περιοχή 100 τ.μ. και έχει 50 ευρώ στην τράπεζα με έναν άλλον που έχει 500 χιλιάδες ευρώ και μετοχές και εγώ δεν ξέρω τι άλλο", σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
"Αν θέλουν λοιπόν να κόψουν σε κάποιον το ρεύμα, να το κόψουν στους εκατοντάδες μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου που χρωστάνε 30 δισ. ευρώ και τους ξεμπερδεύουν με μια
μικρή περαίωση", προσέθεσε.


Μάλιστα, ο κ.Τσίπρας θεώρησε περιττή τη δημιουργία κινήματος ανυπακοής, καθώς θεωρεί ότι οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτως ή άλλως. "Όποιος δεν έχει, είτε του πούμε πλήρωσε, είτε δεν του το πούμε, δεν θα πληρώσει. Το ζητούμενο είναι αυτός να προστατευθεί" τόνισε και έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να "μη διανοηθούν, μην τολμήσουν να βυθίσουν στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά φτωχών και περιθωριοποιημένων. Θα μας βρουν μπροστά τους".

Στήριξη στην κόντρα με τη διοίκηση

Απέρριψε μάλιστα τις αιτιάσεις της διοίκησης της ΔΕΗ προς το συνδικάτο, σχετικά με την άρνηση συμμετοχής στα "αντίποινα" για όσους δεν πληρώσουν. "Παράνομο και αντισυνταγματικό είναι το χαράτσι. Παράνομο και αντισυνταγματικό είναι να φορολογείς τον φορολογούμενο με βάση, όχι τη φοροδοτική του ικανότητα, αλλά με την ηλεκτροδοτούμενη επιφάνεια του σπιτιού του. Όποιος λοιπόν προσπαθεί, προκειμένου να τηρηθεί το Σύνταγμα -άλλωστε το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει ότι η τήρησή του εναπόκειται στον πατριωτισμό των Ελλήνων- δεν είναι παράνομος, είναι πατριώτης", είπε ο κ.Τσίπρας.

"Ο μεροκαματιάρης στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι κινδυνεύει να ζήσει στην ενεργειακή μιζέρια, να μην έχει ρεύμα για να μπορέσει να επιβιώσει. Αυτό είναι αδιανόητο. Όποιος το
τολμήσει, όποιος τολμήσει να βυθίσει στο σκοτάδι τα λαϊκά νοικοκυριά, θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι" προειδοποίησε.

to ethnos.gr