12 Σεπ 2011

Σπάρτη: Γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο


Οι γονείς των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απαράδεκτη  και αδιέξοδη κατάσταση που έχει περιέλθει το πρόβλημα στέγασης στο σχολείο τους.
•  Πριν 6 χρόνια το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο...
Λυόμενες αίθουσες στέγασαν τους μαθητές ως προσωρινή λύση
•  5 χρόνια χρειάστηκε η κρατική γραφειοκρατία και ανικανότητα (με συνεχές σπρώξιμο του συλλόγου μας!) να παραδώσει το έργο αυτό σε τεχνική εταιρεία προς αναστήλωση...
•  ...και ενώ οι εργασίες βρισκόντουσαν σε εξέλιξη ήδη μισό χρόνο, ξαφνικά διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που είχαν δεσμευτεί (ΟΣΚ) για την αποκατάσταση του κτιρίου απλώς... δεν υπάρχουν πια.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ)

Να δώσει άμεσα λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα
•  Πρόβλημα πρακτικό (στέγασης των μαθητών σε ένα στοιχειώδες σχολικό κτίριο)
•  Πρόβλημα ασφάλειας (εύκολα πια το υπάρχον σκελετωμένο κτίριο θα σωριαστεί μπροστά στα μάτια ή πάνω στα κεφάλια των μικρών μαθητών (και θα είναι η πολιτεία και νομικά υπεύθυνη)
•  Πρόβλημα ηθικό προς τους πολίτες, παλιούς και νέους αυτής της πολιτείας η οποία δείχνει να ξέρει μόνο να ζητά...

Κύριοι, για ποιο "νέο" σχολείο του μέλλοντος μιλάτε; Εκπληρώστε τα στοιχειώδη…

Οι γονείς όλοι είναι αποφασισμένοι να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους από την 1η ημέρα έναρξης του σχολικού έτους. Αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σε αίθουσες κλουβιά ληγμένων προδιαγραφών. Την ίδια ημέρα θα γίνει συνέλευση προκειμένου να συζητηθεί η μορφή των κινητοποιήσεων και των αντιδράσεών μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης


ΠΗΓΗ:APELA.GR