12 Σεπ 2011

Αγιασμός στο 5ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου με τα πολλά ¨κτιριακά¨ προβλήματα.


Σήμερα το πρωί το  Jenny's world βρέθηκε στο 5ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου και παρακολούθησε τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Οι ελπίδες και οι ανησυχίες για τα βιβλία αλλά και για τις επισκευαστικές ανάγκες του σχολείου ήταν έκδηλες...
στα πρόσωπα των μαθητών, δασκάλων και γονέων!
 

Για τα βιβλία τα ξέρετε, οι ελλείψεις πολλές και αφορά όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας! Eμείς  θα σταθούμε στα ¨κτιριακά¨ προβλήματα του σχολείου που υφίστανται για πολλά χρόνια, εξελίσσονται προς το χειρότερο !
Όπως πληροφορηθήκαμε το κτίριο του σχολείου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία σημαντικών φθορών, ρηγματώσεων αλλά και αποκολλήσεων τμημάτων από τις κολώνες και  τα δοκάρια, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.
 

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την υγρομόνωση και τη θερμομόνωση της ταράτσας του σχολείου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος βραχυκυκλώματος, πιθανής ηλεκτροπληξίας, σοβαρού τραυματισμού μαθητών και δασκάλων από τα κομμάτια που αποκολλώνται από τα ταβάνια αλλά και δυσκολία στο να θερμανθούν αρκετά και γρήγορα οι αίθουσες.

Επίσης βασική αιτία των ατυχημάτων και των τραυματισμών των μαθητών στο σχολείο αποτελεί το προαύλιο του σχολείου. Πολλά  περιστατικά με τραυματισμούς μαθητών που καταλήγουν στο νοσοκομείο οφείλονται στους κινδύνους που εγκυμονεί το  προαύλιο.



Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές μας επισήμαναν το θέμα των  επισκευαστικών αναγκών του σχολείου τους και από ότι καταλάβαμε δεν ζητούν τίποτα άλλο από το να εξασφαλιστεί η αυτονόητη ασφάλεια για τους μαθητές και τους δασκάλους.


Ο διευθυντής του σχολείου στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα  που αντιμετωπίζει το κτίριο και στις ενέργειες που έχουν γίνει από το σύλλογο διδασκόντων  και το σύλλογο  γονέων.

Τέλος αυτό που ακούσαμε από τον διευθυντή του σχολείου και μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι  ο Αντιδήμαρχος των τεχν. Υπηρ. του δήμου κ. Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης, υποσχέθηκε πως μέσα στις επόμενες  είκοσι ημέρες θα υπάρξει ανάδοχος για το έργο και ότι  σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες για την επισκευή του σχολικού κτιρίου.

Εμείς ευχόμαστε σύντομα να αρχίσουν οι εργασίες.

Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς που κάθονται για δεύτερη φορά στα θρανία βοηθώντας και διαβάζοντας καθημερινά τα παιδιά τους!