20 Ιουλ 2011

Συνέντευξη Παπανδρέου στο BLOOMBERG :«Είναι η ώρα της κρίσης για την Ευρώπη»


Παραμονή της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα, ο Γ.Παπανδρέου, με συνέντευξή του στο Bloomberg, τονίζει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να δείξουν αύριο ότι μπορούν να λύσουν την κρίση χρέους της ευρωζώνης, αποφεύφοντας επέκτασή της στην Ιταλία και την...
 
Ισπανία."Μπορεί να είναι η στιγμή της κρίσης για το πού θα πάει η Ευρώπη", τονίζει χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός.

"Μπορεί να είναι η καθοριστική στιγμή για το πού θα πάει η Ευρώπη" δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου, προσθέτοντας:
"Οι αγορές λένε περίπου αυτό που λέω κι εγώ: ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί, αλλά η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος όλης της Ευρώπης και τα άλλα προβλήματα που έχει η Ευρώπη".

Οπως αναφέρει το Bloomberg,"ο Ελληνας πρωθυπουργός σχεδιάζει να συναντηθεί με Ευρωπαίους ηγέτες αύριο καθώς οι αξιωματούχοι αγωνίζονται να συμφωνήσουν σε μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης της ευρωζώνης μετά την περσινή διάσωση της Ελλάδας. Οι ιθύνοντες της Ευρώπης είναι διχασμένοι για το πώς θα εντάξουν τους επενδυτές στην χρηματοδότηση ενός νέου πακέτου διάσωσης και κατά πόσον τα 17 κράτη - μέλη της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να εκδώσουν ευρω-ομόλογα για να βοηθήσουν τις υπερχρεωμένες χώρες".