20 Ιουλ 2011

«Κίνημα» 21 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα ταξί


Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της κυβέρνησης με τις διαφωνίες βουλευτών για τους χειρισμούς της να γίνονται εντονότεροι. Επιστολή έστειλαν 21 βουλευτές στο γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Βασίλη Έξαρχο ζητώντας να συγκλιθεί...
 
άμεσα το ΚΤΕ Μεταφορών προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί αλλά και το ισχυρό πλήγμα που δέχεται ο τουρισμός και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών η Τόνια Αντώνια και ο Νίκος Σαλαγιάννης οι οποίοι από την πρώτη στιγμή είχαν επικρίνει τις κίνησεις Ραγκούση.



Νωρίτερα τις διαφωνίες τους είχαν εκφράσει και  οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Παπουτσής και Μαρία Σκραφνάκη.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Παπουτσής, έκανε λόγο για δογματισμό και κάλεσε την κυβέρνηση να πάει άμεσα σε διάλογο με ιδιοκτήτες ταξί. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί η δήλωσή του ότι αν η ρύθμιση ερχόταν ως νομοθετική και όχι ως Προεδρικό Διάταγμα δεν θα περνούσε.
Παραλληλα, έκκληση για διάλογο αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος απηύθυνε και η βουλευτής Ηρακλείου, Μαρία Σκραφνάκη, εκτιμώντας παράλληλα ότι κριτήριο για τις όποιες αλλαγές θα πρέπει να είναι τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Η βουλευτής μάλιστα κάλεσε αφενός τους ιδιοκτήτες ταξί να απομακρυνθούν από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια και τον Υπουργό Υποδομών όμως να συζητήσει τα πληθυσμιακά κριτήρια. Μάλιστα η κα Σκραφνάκη επικαλέστηκε το «άνοιγμα» του επαγγέλματος των φαρμακοποιών που δεν απελευθερώθηκε πλήρως και κάλεσε την κυβέρνηση να το μελετήσει.

Η διαφωνία του Δημήτρη Παπουτσή και της Μαρίας Σκραφνάκη πάντως έρχονται να προστεθούν σε σειρά άλλων τοποθετήσεων κυβερνητικών βουλευτών που έχουν διατυπώσει ανάλογες ενστάσεις.

Όχι σε νέα Κερατέα προειδοποιεί η ΝΔ και προτρέπει σε νέο διάλογο

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης δέχτηκε εκ νέου επίθεση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος ζήτησε από τον υπουργό να καθίσει σε διάλογο ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ  και να τηρήσει τη συμφωνία της κυβέρνησης και του προκατόχοχου του στο υπουργείο, Δημήτρη Ρέππα. Μάλιστα ζήτησε να το κάνει συντομότατα και όχι όπως έκανε στηΝ υπόθεση της Κερατέας.
newpost