20 Ιουλ 2011

Σύσκεψη Μανιάτη για αγωγό φυσικού αερίου στο Δ. Άργους

 
Με κύριο στόχο τις βέλτιστες προσεγγίσεις που θα ελαχιστοποιούν τις αρνητικές επιπτώσεις από τη χάραξη στα αγροτεμάχια από τα οποία θα διέλθει ο αγωγός φυσικός αερίου στο Δ. Άργους-Μυκηνών, ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης συγκαλεί αύριο, στις 5 το απόγευμα, σύσκεψη...
 
στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Σημειώνεται πως ο υφυπουργός ήδη από την «έδρα» του, την Αργολίδα, είχε μιλήσει για επανεξέταση της χάραξης του αγωγού, με αφορμή τις αντιδράσεις των αγροτών της περιοχής.

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να παραβρίσκονται ο περιφερειάρχης πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δ. Καμπόσος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ι. Μαλτέζος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξων του Δήμου Άργους-Μυκηνών Γ. Αναγνώστου, Σ. Κωτσοβός, Ν. Μπαβελή, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Έλ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Μιλτ. Κονοπισόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Άργους Θ. Παπαδημητρίου.

Στη σύσκεψη θα παρουσιαστεί από τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ και τους μελετητές του έργου αγωγού φυσικού αερίου «Κόρινθος-Μεγαλόπολη» η πορεία χάραξης του αγωγού στα όρια του δήμου, όπως έχει προταθεί μέχρι σήμερα, καθώς και οι εναλλακτικές λύσεις-χαράξεις που μπορούν να υπάρξουν.