20 Ιουλ 2011

Πλήρης στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο


Απόλυτα αλληλέγγυα προς την Κύπρο είναι η Ελλάδα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μετά την σύναντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στη Λευκωσία.
"Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι επαναβεβαιώσαμε και...
 
επαναβεβαιώνουμε την απόλυτη αλληλεγγύη, συμπαράταξη και συμπαράσταση ως Ελλάδα, ως ελληνική κυβέρνηση και ευρύτερα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς θεσμούς", είπε ο Π. Μπεγλίτης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνς τόνισε, επίσης, ότι είμαστε δίπλα στον Κυπριακό Ελληνισμό, πολύ περισσότερο σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και μετά από αυτό το τραγικό δυστύχημα.

"Μπορώ να σας πω ότι ήδη τα δύο υπουργεία Ενέργειας έχουν συνεννοηθεί και η ελληνική ΔΕΗ στέλνει κάποιες γεννήτριες για να υποβοηθήσουν το έργο των δικών σας υπηρεσιών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας".


Ο Π. Μπεγλίτης μίλησε ακόμη για στενή συνεργασία των δύο χωρών προκειμείνου "να υπερβούμε την κρίση και για να βοηθήσουμε την Κύπρο στον αγώνα που δίνει για να επουλώσει τα τραύματα του τελευταίου δυστυχήματος, αλλά και στον εθνικό αγώνα που 
που δίνει για να επουλώσει τα τραύματα του τελευταίου δυστυχήματος, αλλά και στον εθνικό αγώνα που δίνει για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος".