9 Ιουν 2011

Χρυσός, κατασκοπεία και θεωρίες συνομωσίας πίσω από τη σύλληψη Ντομινίκ Στρος - Καν


Μία διαφορετική θεωρία για τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, παρουσιάζει η ιστοσελίδα «thesantosrepublic» αφού, επικαλούμενη έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) για τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλάντιμιρ Πούτιν, κάνει λόγο... 
για αμερικανική πλεκτάνη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σεξουαλική επίθεση στην καμαριέρα σκηνοθετήθηκε μόλις ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατάλαβε πως ο χρυσός των ΗΠΑ δεν υπήρχε πια στο περίφημο θησαυροφυλάκειο του Fort Knox, αλλά κατευθυνόταν προς το εξωτερικό.

Η έκθεση επισημαίνει ότι ο Στρος-Καν βρισκόταν εκείνη την περίοδο στις ΗΠΑ για να διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους, η αμερικανική κυβέρνηση δεν προώθησε την παράδοση 191,3 τόνων χρυσού στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τους όρους συμφωνίας υπογεγραμμένης από τις δύο πλευρές, τον Απρίλη του 1978.


Ο Στρος-Καν έμαθε από διπλούς πράκτορες της CIA ότι όλος ο αμερικανικός χρυσός, που υποτίθεται πως φυλασσόταν στο Fort Knox, δεν υπήρχε πια εκεί, με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης να έχουν γνώση του γεγονότος.

Οι εξελίξεις ήταν, φυσικά, ραγδαίες. Όταν ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατάλαβε πως τα στοιχεία-φωτιά που διέθετε θα μπορούσαν να προκαλέσουν ισχυρούς κλυδωνισμούς στην παγκόσμια οικονομία, ενημέρωσε τις αρχές της Γαλλίας πως θα φύγει από τη Νέα Υόρκη, με τους συμπατριώτες του πράκτορες (DSGE) να τον ειδοποιούν πως ήδη τον αναζητούσαν οι αμερικανικές αρχές. Τον καθοδήγησαν, αμέσως μετά, να πάει αμέσως στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης χωρίς το κινητό του, υπό το φόβο εντοπισμού.

O Στρος-Καν έπεσε στα χέρια των αμερικανών πρακτόρων, στο αεροσκάφος της Air France, εξαιτίας ενός μοιραίου λάθους: Της κλήσης του προς το ξενοdοχείο Sofitel, για να ζητήσει από τους υπευθύνους του, να στείλουν το κινητό τηλέφωνο που είχε «ξεχάσει».

Το δημοσίευμα, προσθέτει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της θεωρίας, που φαίνεται να κολλάει αρκετά καλά.

Δύο εβδομάδες μετά από τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ο φίλος του DSK και αιγύπτιος τραπεζίτης, Μαχμούντ Αμπντέλ Σαλάμ Ομάρ συνελήφθη, επίσης, για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα, στο Pierre Hotel του Μανχάταν! Ο λόγος; Ο τραπεζίτης είχε «μοιραστεί» με τον Στρος-Καν το «καυτό» μυστικό για τον εξαφανισμένο χρυσό. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, μάλιστα, δεν πείστηκαν με τις κατηγορίες κατά του 74χρονου Ομάρ, λόγω της ηλικίας του και της αφοσίωσής του στο Μουσουλμανισμό.

Στο παζλ προστίθεται και η αντίδραση του Ρώσου πρωθυπουργού, Βλάντιμιρ ο Πούτιν, ο οποίος, μόλις πήρε στα χέρια του την έκθεση της FSB, έγινε ο πρώτος ηγέτης στον κόσμο που δήλωσε ότι ο Στρος-Καν ενδέχεται να έπεσε θύμα αμερικανικής συνομωσίας.

«Είναι δύσκολο για μένα να αξιολογήσω τα κρυμμένα πολιτικά κίνητρα, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα έγιναν όπως φαίνονται και με τον τρόπο που είχαν αρχικά παρουσιάσεί. Κάτι δεν μου πάει καλά» είπε χαρακτηριστικά στις 29 Μαΐου.

Το μέλος του Κογκρέσου και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2012, Ρον Πολ, είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πει ψέματα για τον χρυσό που υπήρχε στο Fort Knox. Προσπάθησε να ρίξει φως στο ζήτημα αυτό, με σχετικό νομοσχέδιο, χωρίς όμως να τα καταφέρει, «χάνοντας» από την πλειοψηφία του προέδρου Ομπάμα.

Αληθινό ή όχι, το σενάριο της συγκεκριμένης υπόθεσης, πάντως, κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο ενός πολιτικού θρίλερ...



NEWPOST