9 Ιουν 2011

Τα χρώματα της ελπίδας φτάνουν αύριο στην Κόρινθο


Τα χρώματα της ελπίδας των  Special Olympics φθάνουν αύριο στη πόλη μας, όπου θα πραγματοποιηθεί  τελετή  υποδοχής  της φλόγας στο κέντρο  της Κορίνθου. Τα χρώματα αντανακλούν το Ελληνικό  ανάγλυφο και τοπίο, προβάλλοντας μέσα από αυτά  τα συναισθήματα. Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει... 

το πάθος για ζωή, το πορτοκαλί  αντανακλά την αισιοδοξία,  το μπλε χρώμα αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα,   το γαλάζιο του ουρανού καθρεπτίζει την ελευθερία και το πράσινο  την ελπίδα.
Το έμβλημα των Αγώνων Special Olympics  ΑΘΗΝΑ 2011 είναι ένας  φωτεινός ήλιος –σαν τον ήλιο της Ελλάδας-  που παραπέμπει στη δυνατότητα  της υπέρβασης αλλά και της δύναμης του αθλητή να συμμετάσχει στους αγώνες. Η σπειροειδή  μορφή στο κέντρο του ήλιου μεταφράζεται σε δύναμη και το κλαδί της ελιάς στην υπέρβαση.
Η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που ζούμε, ορίζεται  από τους ανθρώπους που εντάσσονται σε αυτήν και όχι από αυτούς που αποκλείονται και τα Special Olympics προσφέρουν ακριβώς αυτή την ξεχωριστή και σπουδαία δυνατότητα στους αθλητές.
H άφιξη της Φλόγας των Special Olympics στην Κόρινθο έχει προγραμματιστεί, από την Οργανωτική-Εκτελεστική Επιτροπή Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics-Αθήνα 2011, να πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 10/06/2011.
Το πλήρες πρόγραμμα της διεξαγωγής της Λαμπαδηδρομίας και της τελετής υποδοχής της φλόγας, έχει ως εξής :
    -17:45 Έναρξη  της Λαμπαδηδρομίας από Γεωργίου Παπανδρέου & Εθνικής Αντιστάσεως–Τερματισμός Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.
    -18:00 Έναρξη Τελετής. Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (διάρκεια τελετής 45’).
     -18:45 Πέρας Τελετής. Αναχώρηση: Δαμασκηνού  - Ερμού- Παραλιακή-Εκκλησία Αγ. Νικολάου.
     -19 :00 Αναχώρηση για Λουτράκι.
Προσκαλούνται όλοι οι δημότες  για τη συμμετοχή τους τόσο στην λαμπαδηδρομία ως ακόλουθοι της φλόγας, όσο και στην τελετή υποδοχής της φλόγας.