9 Ιουν 2011

Διέταζε βιασμούς μοιράζοντας βιάγκρα


Την μετά Καντάφι εποχή συζητούν σήμερα εκπρόσωποι δυτικών και αραβικών εθνών (πρόκειται για τη λεγόμενη Ομάδα Επαφής), στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την ίδια στιγμή ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αποκάλυψε την ύπαρξη τεκμηρίων ότι ο παρανοϊκός συνταγματάρχης... 
διέτασσε βιασμούς εκατοντάδων γυναικών ως μέσο τρομοκράτησης των εξεγερμένων Λίβυων, προμηθεύοντας μάλιστα τους στρατιώτες - βιαστές με βιάγκρα και άλλες ουσίες ώστε να αυξήσει την επιθετικότητά τους.


Ο Μορένο Οκάμπο είπε ότι ο βιασμός ήταν μία νέα μέθοδος καταστολής που χρησιμοποιούσε το καθεστώς Καντάφι.

Ο ίδιος τόνισε ότι ερευνά και την πιθανότητα ότι στις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι χορηγούσαν και χάπια βιάγκρα προκειμένου να ενισχύσουν την σεξουαλική τους δραστηριότητα.

Το Μάρτιο μία Λίβυα, ονόματι Εμάν αλ Ομπεϊντί, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο όταν ξέσπασε μέσα σε ξενοδοχείο της Τρίπολης λέγοντας ότι βιάστηκε από στρατιώτες του Καντάφι. Τώρα αναρρώνει σε κέντρο προσφύγων στην Ρουμανία.

Οι αρχές της Λιβύης δεν έχουν σχολιάσει μέχρι τώρα τις κατηγορίες.
Τον περασμένο μήνα, ο Μορένο Οκάμπο ενέκρινε εντάλματα σύλληψης του Καντάφι, του γιου του , Σαΐφ αλ Ισλάμ και του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών, Αμπντουλά αλ Σανούσι.


Παράλληλα, στην Γενεύη, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ πρόκειται να εκδώσει μία έκθεση για τις πιθανές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν τόσο από τις κυβερνητικές δυνάμεις, όσο και των εξεγερμένων.