9 Ιουν 2011

Συνάντηση Τατούλη με στελέχη της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής για το ΕΣΠΑ με υπαινιγμούς κατά του Αποστολόπουλου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και των αντιπεριφερειαρχών, Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και των θεματικών Ντίνας Νικολάκου, Ανδρέα Πουλά κι Απόστολου Παπαφωτίου στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας, με τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και του Περιφερειακού Ταμείου που από την 1 Ιουλίου μετακινούνται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.. 
στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου κι έχουν βασική αρμοδιότητα την διαχείριση και προώθηση του ΕΣΠΑ.
Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε πως η διαδικασία μεταφοράς θα πρέπει να είναι σύντομη και να έχει όλα αυτά τα συγκεκριμένα απογραφικά στοιχεία τα οποία απαιτούνται για να γίνει γνωστή  η υφιστάμενη κατάσταση των υπηρεσιών που παραλαμβάνει η αιρετή Περιφέρεια.. Θα πρέπει , να έχει τα στοιχεία του προγραμματισμού, των δράσεων και βέβαια η ομάδα εργασίας να μπορέσει σε πολύ σύντομο χρόνο να ενσωματώσει όλες τις δομές που μεταφέρονται στην αιρετή Περιφέρεια.

‘’ΤΟ στοίχημα της επιτυχίας" κατά τον κ. Τατούλη  θα παιχτεί πάνω στην δυνατότητα που πρέπει να αναπτύξει η Περιφέρεια  στο να πιάσει  τους στόχους της "Η  ευθύνη που αναλαμβάνουμε είναι πάρα πολύ μεγάλη, γιατί επιφορτιζόμαστε πολλές παραλείψεις και πολλές ακινησίες οι οποίες έχουν γίνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα το έργο που ουσιαστικά καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας έχει πάρα πολλές δυσκολίες’’τόνισε,θέλοντας για μια ακόμη φορά να υπογαμμίσει την βαθύτατη πολιτική κόντρα του με τον Τάσο Αποστολόπουλο   .