3 Μαΐ 2011

Συγκλονιστικός ο Στέφανος Μίλλερ χθες στην εκπομπή "Απέναντι στα γεγονότα" στην τηλεόραση του DR (δείτε την εκπομπή)



Χθες η εκπομπή "Απέναντι στα γεγονότα" είχε την τιμή να φιλοξενήσει έναν σπουδαίο άνθρωπο και  επιστήμονα,έναν ΈΛΛΗΝΑ,όπως ο ίδιος αναφέρει με περηφάνεια..Τον  Στέφανο Μίλλερ! Τον  σύγχρονο «λέοντα » της Νεμέας. 
Σε μια συνέντευξη ποταμό ο Αμερικανός αρχαιολόγος μας δείχνει μια άλλη Ελλάδα.Αυτήν που αγάπησε και υπήρξε ο ξεχωριστός προορισμός του...


Ο Στέφανος Μίλερ αναφέρεται στην διαδρομή του και στις ανασκαφές που διενήργησε στην Αρχαία Νεμέα φέρνοντας  στο φώς σημαντικά ευρήματα, όπως το στάδιο που διεξάγονταν τα Νέμεα, δημιούργησε ένα αρχαιολογικό πάρκο, κατασκεύασε ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο και ξεκίνησε την αναστήλωση του Ναού του Δία. (Ήδη οι τρεις όρθιες κολόνες του Ναού ,από την αρχαιότητα ,έχουν γίνει εννιά και το έργο της αναστήλωσης συνεχίζεται). Και όλα αυτά χωρίς κρατική βοήθεια, μόνο με χορηγίες και δωρεές από την Ελλάδα και την Αμερική.

Ο άνθρωπος που με την αυστηρή και εμπεριστατωμένη επιστολή του για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ενέπνευσε άλλους 371 συναδέλφους  του απο 22 χώρες ,στέκει αυστηρός σε οποιαδήποτε αλλοίωση της ιστορίας.

Βαθύτατα συναισθηματικός συγκινείται μέσα απο περιστατικά και γεγονότα που τον συνδέουν απόλυτα με τον τόπο του..Την Αρχαία Νεμέα..
Τον ευχαριστώ θερμά.
Δείτε όλη την εκπομπή..


Απέναντι στα γεγονότα-ΣΤ.Μίλερ 2-5-2011 from DRTV Greece on Vimeo.