3 Μαΐ 2011

ΔΕΗ: «Αποκρατικοποίηση χωρίς καµία καθυστέρηση» η εντολή του Πρωθυπουργού


Αποφασισµένη να προχωρήσει αµέσως το πρόγραµµα αποκρατικοποιήσεων δείχνει η κυβέρνηση. Οπως αποφασίστηκε χθες σε µεγάλη διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σύµφωνα µε το αρχικό της σχέδιο που περιλαµβάνει αποκρατικοποίηση και της ∆ΕΗ. Ειδικά για τη ∆ΕΗ υπήρξε έντονος προβληµατισµός για το αν θα πρέπει να προχωρήσει η αποκρατικοποίησή της ή να αφεθεί για αργότερα...
το όλο εγχείρηµα, στη λογική ότι σε αυτή τη φάση µια παρατεταµένη κινητοποίηση των εργαζοµένων θα µπορούσε να επιτείνει το ήδη βεβαρηµένο πολιτικό κλίµα για την κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός φέρεται να απέρριψε σχετικούς προβληµατισµούς ορισµένων εκ των µετεχόντων στη σύσκεψη και δήλωσε ότι «προχωράµε κανονικά, δεν έχουµε περιθώρια για καθυστερήσεις».

«ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΡΥΘΜΟΙ». Στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε επίσης αντικείµενο την ολοκλήρωση του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος Σταθερότητας υποστηρίχθηκε ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει µε γοργούς ρυθµούς στην κατάρτισή του και να µη δώσει την εντύπωση ότι οι αποφάσεις της τελούν υπό αίρεσηλόγω του σοβαρού πολιτικού κόστους που έχουν.

Στον κ. Παπανδρέου επισηµάνθηκε ότι «µε ψηφισµένο το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα θα έχει ένα σοβαρό όπλο στο χέρι στην κρίσιµη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου».

Πάντως, όπως τονίστηκε από τους περισσοτέρους πουµετείχαν στη σύσκεψη, είναι απαραίτητο να µην υπάρξουν απώλειες κατά την ψήφισή του. Οι πληροφορίες για τη στάση της ΚοινοβουλευτικήςΟµάδας δεν δηµιουργούν ιδιαίτερη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίµου, καθώς µε εξαίρεση τον βουλευτή Κοζάνης Αλ. Αθανασιάδη που έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα λόγω της αποκρατικοποίησης της ∆ΕΗ, αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι θα επιµείνει ώς το τέλος, δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Χθες, ένας από τους βουλευτές που θέτουν συνολικό ζήτηµα για τη λειτουργία της κυβέρνησης, ο βουλευτής Β’ Αθήνας Μίµης Ανδρουλάκης, εξέφρασε ζωηρές αντιρρήσεις για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. Μιλώντας στον Βήµα FM, έθεσε θέµα συντονισµού του κυβερνητικού σχήµατος και σηµείωσε: «∆εν µπορεί να προχωρήσει έτσι η κυβέρνηση. Ο ανασχηµατισµός απέτυχε, ήταν για τα πανηγύρια. Τα προβλήµατα τα δηµιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση, πουαναδείχθηκαν σε ένα βράδυ».Σηµείωσε ωστόσο ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ηµόνη πολιτική δύναµη «που µπορεί να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται η χώρα στην κρίση».


Τα Νέα οn line